välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

inhemska lönnarna i Kanada

Postad av : P-O Lennartsson

Du behöver:
Ore försedda med ett nickel-koppar mix
. Blast eller FLAMUGN.

Den lönn är ett viktigt trädslag i Kanada, vilket framgår av lönnlöv på landets flagga. Det lönn blev Kanadas nationella trädlevande emblem den 25 april 1996. Tio olika typer av lönn träd växer i Kanada, inklusive några mindre kända lönnarna som berget lönn och bigleaf lönn. Den silver lönn, en art med en bred distribution i USA, är också hemma i Kanada.

Mountain Maple

Mountain lönn (Acer spicatum) går också under namnet älg lönn, särskilt i Kanada där de stora hovdjur däggdjur som att bläddra på trädets blad och kvistar. Mountain lönn är en liten lönn art som växer i sydöstra Kanada, från Saskatchewan österut till Newfoundland. Mountain lönn är normalt en yvig träd som ofta inte mer än buske storlek, med de största exemplaren uppnå 25 meter och en 6-tums diameter stam. Mountain lönn har tunn rödbrun bark och 4-till 5-tums-långa blad som har tre separata flikar, och oftast växer under mycket längre träd. Mountain lönn träd utgör föda för diverse djur. Rådjur, kaniner, harar snöskor, bäver och många fåglar sluka barken, knoppar, kvistar och frön

Silver Maple

silver lönn (Acer saccharinum) är en art som växer från New Brunswick genom södra Quebec och i södra Ontario. Silvret lönn växer snabbt, enligt "National Audubon Field guide till Trees", men har filialer som kan brytas av lätt i dåligt väder. Silver lönnarna överstiga ibland 100 fot i höjd och har en kort men förtjockad stam så bred som tre meter. Bladen har fem flikar med djup bihålor, och deras silver-gröna undersidan ger arten dess namn. Silver Maple Leaves till gult under hösten. Denna art av lönn växer ofta bredvid vatten, och kan tolerera växer i skuggan i väldränerad, fuktig jord. Träet i silver lönn används i sådana produkter som skåp, golv och pallar.

Bigleaf Maple

bigleaf lönn (Acer macrophyllum) finns längs Stillahavskusten i sydvästra delarna av British Columbia är Kanadas mest massiva lönn . Trädet kan ha en 4-fot bred stam och växer långt över 100 meter hög. Trädet kommer att sakna grenar till halva längden av dess stam i en fullsatt skogsmiljö. Men när kommer växer i öppna, bigleaf lönn har en kort stam och en mycket bred krona av lemmar. Bladen är ganska stora, som namnet på trädet visar, med några lika bred som en fot. Varje blad har fem flikar, och det gröna lövverket blir en gul-brun färg på hösten. De British Columbia regeringens hemsida anges att bigleaf lönnar normalt växa i grusig fuktig mark och är en vanlig syn längs åar, floder och sjöar. Ursprungsbefolkningen på en gång gjort många produkter från trä, inklusive paddlar för sina kanoter.

    Previous:nothing
    Next:hur man byter AA-batterier och litium
    
    Copyright © 2011 give2all.org