välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur påverkar vittring gravstenar?

Postad av : Valon Istrefi

Vi tror på en marmor gravsten märkning våra kära gravar för alltid, men även sten kan urholka över tiden. Brittiska forskare Rob Inkpen har funnit att vädret har urholkat fläckar på några hundra år gamla gravstenar med mer än 1 tum. Med tiden, även om gravstenen uthärdar får inskriptioner blekna tills de är oläsliga

Forskning

Gravstenar är ett populärt ämne för både klassrum studier och seriös geologisk forskning. Inkpen säger på nätet som gravstenar är ett praktiskt verktyg för att studera och mäta hur olika typer av rock urholka under århundraden, och hur erosion i en del av landet kan jämföras med en annan.

Mätmetoder

Inkpen listor flera metoder för att studera vittring: Den hastighet med vilken ledningen bokstäver placerade i gamla gravstenar har slitits bort, hur mycket den övre gravstenen har urholkat jämfört med basen, försämrade snidade bokstäver, och en detaljerad fotografisk analys av ytan.

Tombstone Vittring

Effekten av vittringen beror på materialet i Tombstone, miljön och bildar vittringen tar. Exponering för olika klimat eller former av föroreningar kan orsaka fjällning, gropar, tillväxten av lavar eller utveckling av svarta avlagringar på stenarna.

Olika material

miljögrupp Evergreen rapporterar att granit är resistent mot kemisk vittring, men marmor, som är löslig, vittrar snabbare i surt regn. Sandsten och kvarts är mer hållbara än marmor, men Inkpen säger sandsten är sannolikt att kasta flingor som det väder.

Föroreningar

Föroreningar kan öka vittring och vittring av gravstenar kan användas för att mäta föroreningar. Geomorphologist Tom Meierding berättade National Geographic News att han hittat många gravstenar förmodligen klarat av surt regn var faktiskt berörs årtionden tidigare, innan bekämpning av föroreningar lagar började rena vår luft.

Miljöpåverkan

Vittring varierar också med gravsten miljö . En viss kyrkogård kan vara stad eller landsbygd, vid kusten eller i en sandöken eller skog. Även inom kyrkogården, kan miljön variera från gravsten till gravsten: Ett träd kan ge skydd från väder, eller vatten kan flöda över gravsten grunderna i olika takt beroende på lutningen på marken.

    Previous:nothing
    Next:tillbehör för ett saltvattensakvarium
    
    Copyright © 2011 give2all.org