välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan skära glas med en diamant

Postad av : Camilla Näslund

Anledningen till att en diamant skär glas är att en diamant är betydligt hårdare än glas. Dessutom kan begreppet "cut" vara vilseledande. En diamant repor endast glas och inte skära genom glas. När glaset repas av en diamant, är glaset försvagas längs grunden och kan "snäste" på den punkten. Knäppa, eller bryta, glas längs en skråma från en diamant kallas "kapning". Alltid handskar och skyddsglasögon vid skärning glas

Du behöver:.
Glasskiva
Plant bord.
Handdukar.
Rengöringsmedel för glas.
Pappershanddukar.
Rak kant.
Glas kutter.
150-slippapper.
Handskar.
Ögonskydd.


1.
Placera en ren handduk på en jämn, plan yta och lägg glasskiva ovanpå handduken.
2.
Rengör glaset med en kommersiell fönsterputsmedel och en pappershandduk.
3.
Bestäm var du vill att dina glas klippa och lägg rak kant längs denna linje . Håll straight edge ordentligt och rulla ratten i ditt glas saxen längs kanten av din rak sätter starkt tryck på skäret. Du bör höra ett repor, nästan knakande ljud som ditt glas fräs repor toppen av glas längs din linje. Scratch måste vara från ena kanten av glaset hela vägen till den motsatta kanten. Ta bort rak kant.
4.
Skjut din repade glas till kanten på din platta arbetsplats så att en del av glaset hänger över bordskanten med repad uppåt. Rikta repa med tabellens rak kant. Ta tag i hängande delen av glas och snäpp ner ordentligt så att glaset går sönder prydligt längs repig linjen.
5.
Använd din 150-slippapper för att jämna och lite runt klippkanter glaset. Detta gör inte bara glaset säkrare att hålla, men det stärker glas.

Tips och varningar


  • alltid skyddsglasögon och handskar när du skär glas.
  • Var beredd på en olyckshändelse eller två tills du fått kläm på exakt hur mycket tryck som skall tillämpas på glaset när du gör din scratch.
    
    Copyright © 2011 give2all.org