välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

arbetsbeskrivning för en tornado chaser

Postad av : Annika Hultén

De flesta Storm Chasers är amatörer som har en kärlek för vetenskap och meteorologi. De jagar bilda stormar ute efter att den potentiella Supercell som kommer att ge en tornado. Det är sällsynt att en storm chaser kompenseras för en chase. Däremot minskar inte det kunskap och engagemang som behövs för att förbereda en chase

Du behöver:.
Järnkärna
. Rulle magnet tråd.
Tape.
Avbitartång.
9-volts batteri.

Forecasting

dagar innan en verklig storm former, förföljare studie vädermönster och lyssna på nyheter rapporter för alla kommande störningar. Prognoser är en vetenskap, det är inte bara lyssna till nyheter och ger jaga. Chasers kartlägga vissa aspekter som är väsentliga för en potentiell Supercell. Fuktnivåer, instabilitet, hiss och vindskjuvning alla faktor i beslutet om vilken storm att fokusera på. Det kan ta dagar att sammanställa informationen.

Gå Visual

En chaser måste ha kunskap om molnbildning. När han når sin målområdet, kommer himlen stå i fokus. Chasers kallar detta "Go visuella. " Detta är att använda ögonen att titta på molnen för vissa stadier som kan tyda på ett Supercell bildar. Detta tyder på en chasable blåser kraftigt.

Utrustning

Chasers ansvarar för inredning egen utrustning. Det viktigaste är ett fordon med pålitlig GPS locator. Fyrhjulsdrift är populära med förföljare eftersom SUV klarar svår terräng och halt väglag. Bilen måste vara pålitlig så underhåll är ett måste. Dessutom är ett sätt att kommunicera är nödvändigt. En mobiltelefon är inte idealiskt i det avskilda områden en chaser vågar sig in, så han använder en amatörradio att hålla kontakten med andra Chasers. Två andra bitar av redskap som är gemensamt är en videokamera och 35 mm kamera för att fånga aktiviteten på filmen.

När ska Chase

De flesta Storm Chasers kommer att tillbringa våren i centrala och södra slätterna i USA. Aktivitet startar i april och pågår fram till första hälften av juni. Efter att Supercell verksamheten flyttar in i norra slätterna. Dedikerad förföljare kommer att följa väder linje i Colorado för att jaga hagelskurar och tornados landspout. Den sista halvan av maj sägs vara den bästa tiden att jaga.

bli en Chaser

Det finns visserligen inte någon särskild licens för att vara en Storm Chaser, tar det en mycket speciell person att göra jobbet. Chasing är farlig och det rekommenderas att aldrig gå ut ensam. Ha alltid en partner som har erfarenhet storm chasing och är medvetna om vilka försiktighetsåtgärder som behövs för att garantera din säkerhet. Tänk också på att en majoritet av chaser är obetalda. De gör detta för att de älskar att göra det och de måste finansiera jagar själva. Om jagar fortfarande tilltalar dig, försök sedan en storm jagar tur att få en känsla för vad du ska göra.

    Previous:nothing
    Next:Space Camp stipendier
    
    Copyright © 2011 give2all.org