välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är vätgas genereras?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Diatomiska vätgas (H2) har varit en integrerad del av industriell kemi, petrokemi teknik och forskning för väl mer än ett sekel. Flera effektiv teknik för att generera vätgas finns för närvarande, den föredragna tekniken i slutändan beror på volymen önskade av gas, industrin och de resurser som finns till apoteket /ingenjör

Steam Metan reformen (SMR)

I mars 2010, SMR står för nära 95 procent av den kommersiella vätgasproduktion. Naturgas, som främst består av metan (CH4), värms upp med ånga (dvs gasformigt vatten) till en temperatur mellan 700 och 1100 grader Celsius medan flödar genom ett nickel katalysator. Den resulterande gasblandningen (aka "syntesgas") har trätt i en kemisk jämvikt med reaktanterna CH4 och H2O på ena sidan och de produkter som kolmonoxid (CO) och vätgas (H2) på den andra.

Sen är det en syntesgas avledas till en kammare där svalare ånga (350 ° C) läggs till, vilket gör att balansen skifta mot en högre H2 koncentration. Efter att avledas till en ny, kylare ångbehållare (190 ° C), är syngas rikt med väte och redo att delas in i ren H2 gas.

Förgasning av kol

kol till gas är i grunden en form av ångreformering. Den största skillnaden mellan denna metod och SMR är processen för att skapa syntesgas. I förgasning av kol kol (dvs. elementärt kol) är uppvärmd till sin spontana förbränningstemperaturen i en våt, syrefattig miljö. Detta gör att kol att bränna ofullständigt, i stället för att bilda koldioxid (CO2), kolet delvis oxiderar till COLikaså del av kolet även hamnar minska H2O molekyler, skapa CO och H2 istället. Slutresultatet är en syntesgas jämvikt blandning av CO, H2 och vatten.

Klor Elektrolys

elektrolys av en natriumkloridlösning (aka saltlake) är den primära metoden för kommersiell produktion av klorgas (Cl2). Men för varje mol klor som produceras, är en mol vätgas produceras som en biprodukt. I denna reaktion är en koncentrerad lösning av NaCl hälls i ett fartyg med en elektrisk terminal i vardera änden. Eftersom Na + och Cl-elektrolyter leda elektricitet, elektrisk ström kan passera genom vattnet mellan de två terminalerna. När tillräcklig elektrisk spänning läggs över lösningen, H2 former gas vid en terminal medan Cl2 former i den andra. De återstående Na + och OH-joner i lösningen form kaustiksoda (NaOH).

Vatten Elektrolys

I vatten elektrolys, en liten mängd elektrolyt (t. ex. H2SO4, KOH, NaOH) tillsätts vatten för att låta för elektrisk ledningsförmåga. Apparaten är identisk med klor elektrolys. I stället för att bilda vätgas och klor gaser, vatten bildar elektrolys väte och syre (O2) gaser.

Biomassa Reactor

Vissa mikroorganismer som gröna alger och cyanobakterier naturligt producera vätgas som en metabolisk avfall. Tanken bakom en biomassa reaktorn är att avleda avlopp och annat organiskt avfall i kammare fylld med genetiskt modifierade mikroorganismer som gradvis kommer att förbruka avfall och producera vätgas.

    
    Copyright © 2011 give2all.org