välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en mini skalbagge robot

Postad av : P-O Lennartsson

I det förflutna, som mini robotar kunde flytta på egen hand var notoriskt svårt att bygga på grund av behovet att klämma både en strömkälla och en motor av något slag i den minsta området. Lyckligtvis gör miniatyrisering av elektronik och tillgänglighet av de nödvändiga komponenterna bygga din egen vibrerande, skalbagge-liknande robot inte bara en möjlighet, men är ett relativt enkelt projekt som kan bli framgångsrik i ca 30 minuter

Du behöver:
tandborste.
Sax.
Dubbelsidig tejp.
3-volt personsökare /mobiltelefon motor.
Sturdy koppartråd.
Lödkolven och löda.
3-volts mynt cells batteri.


1.
Snip den borst huvudet av tandborsten och trimma de återstående nacken ner till ca en halv tum lång. Detta strängpressning del kommer att fungera som robotens vägledande "huvud", men kan också tynga ner i onödan om alltför länge.
2.
Lägg en remsa av dubbelhäftande tejp över toppen , un-bristled yta tandborste huvudet. Stråna är nu "fötter" på vilken din robot igenom sin värld.
3.
Löd en kort koppar leda till var och en av terminalerna på bakre delen av en mobiltelefon eller personsökare motor. Varje ledare ska vara ungefär 3/4-inch lång

. OBS: Mobiltelefon och motorer personsökare har obalanserad axlar, som vibrerar när motorn är aktiverad. Dessa är de enda motorerna som finns i mobiltelefoner och personsökare och gör det möjligt att "vibrera"-läge.
4.
Lägg motorn mot tejp med den roterande axeln vända bort från " ledare "för roboten. Se till att den är centrerad på tejp och att axeln inte kommer att träffa kanten på tandborsten när du svänger.
5.
Lägg en av koppar leder (det spelar ingen roll vilken) platt mot tejp bakom motorn. Tryck fast batteriet Knappcell mot tejp på toppen av denna ledning.
6.
Aktivera ditt beetlebot genom att trycka på kvarvarande koppar leder ner på batteriets ovansida. Motorn kommer att börja vända och driva din robot framåt på ett häpnadsväckande takt.

Tips och varningar


  • Du kan dekorera din mini robot som du vill så länge du väger inte upp det för mycket eller störa svarvning av motorns axel.
  • Om dina komponenter inte är inriktad på bot yta, det ska skev iväg till den ena eller den andra (eller ramla) när den aktiveras.
    Previous:nothing
    Next:om kokos palm
    
    Copyright © 2011 give2all.org