välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en DNA-modell med styrofoam bollar

Postad av : Valon Istrefi

Modeller av deoxiribonukleinsyra (DNA) är byggda av studenter från olika material, inklusive frigolit bollar. Lärare tilldela projekt för att göra DNA-modeller för att hjälpa elever lära sig de strukturella egenskaperna hos DNA. De nukleotider på en dubbelspiral representeras av olikfärgade byggmaterial. Använd färgade frigolit kulor för en DNA-modell projekt som omfattar lektionen och får ett bra betyg

Du behöver:.
3 /4 tum frigolit bollar
Tandpetare.
Temper färger.
Styrofoam block.


1.
Paint tolv frigolit kulor grönt. Använd fyra andra färg färger att måla 6 bollar i varje, vilket gör 6 blå, 6 röda, 6 gula och 6 orange. Ledighet 12 kulor vanligt vitt. Låt gott om tid för att färgen skall torka innan projektet DNA-modellen.
2.
Tryck en röd och en gul boll på samma tandpetare. Placera vita kulor i båda ändarna av att tandpetare för att skapa den första stegen ringt.
3.
Stick tandpetare i den vita bollar vinkelrätt mot trappan ringde tandpetare så att de lutar åt olika håll och plats gröna bollar på högkant. Force tandpetare i de gröna bollarna som följer samma riktning som tandpetare mellan de vita och gröna bollar. Den gröna bollarna kommer att fungera som stege ringt divisioner längs utsidan rälsen.
4.
Starta en DNA-sträng med orange och blå boll på en tandpetare för att skapa den andra stegen ringt. Placera vita kulor i båda ändar av denna TRAPPSTEGE. Stick den vita bollar på tandpetare som sticker upp från gröna bollar ovanför den första trappan ringt.
5.
Skapa varje stege ringt med samma par av färger som används för att göra de två första, utan sammanblandningen färgerna. Alltså, om blått och orange används för att göra en stege Rung, bör då blå inte användas med annan färg än orange hela DNA-modellen.
6.
Bygg dubbelspiral uppåt i en spiral av ständigt sneda tandpetarna i den vita trappan ringde slutar och gröna ringt avdelare.
7.
Ställ vriden stege upprätt genom att tvinga tandpetare genom den nedersta delen av frigolit kulor och till en fast frigolit block.

    Previous:nothing
    Next:torris fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org