välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

naturvetenskapliga projekt med hjälp av CD-skivor

Postad av : Jonathan Nyberg

Gamla cd-skivor kan användas i hantverk och vetenskap projekt. På grund av hur en CD skapas, gör det till ett underbart verktyg för barn att experimentera med hur ljuset. Dessa experiment kan utökas till en mer erfaren nivå genom att skapa en enkel apparat från sådant som en gammal cd. Förutom att vara användbar för att studera ljusets egenskaper, är en cd också ett bra sätt att studera pneumatik och friktion genom att skapa en enkel luftflöde mekanism.

Skapa regnbågar

Små barn utrustad med en ficklampa eller en lampa kan experimentera med ljusbrytning under täckmantel av att spela med regnbågar. Som ett forskningsprojekt, visar detta experiment hur vitt ljus bryts i olika synliga våglängder när det reflekteras från en yta. Annan ljus-experiment av detta slag kan omfatta uppförande ljuset när det passerar genom ett annat medium, till exempel flytande, innan det kommer till uttryck på ytan av en CD.

Göra en spektroskop

En spektroskopet är mycket ungefär som att använda en CD för att skapa regnbågar, utan lämnas till en högre nivå. Ljus passerar genom en smal öppning i ett slutet rör, där det reflekteras av CD-skivan i olika färger av spektrumet. Till skillnad från de tidigare experiment, ger detta en större kontroll över hur mycket ljus som passerar genom öppningen och en kontrollerad reflekterande yta i röret.

Svävare

Använda en CD som plattform och en ballong som lagringsenhet, är det lätt att skapa en enkel svävande enhet som kan drivas längs en plan yta. Detta projekt visar hur luft kan användas för att minska friktion och tillåter obehindrat rörelse. Variationer på detta experiment kunde vara i aerodynamiska kontroll, med justerbar avgasventiler att kontrollera förflyttningar av CD-skivan. Du kan även experimentera med den mängd Ladda CD-skivan kan stödja och förbli fritt rörliga.

Hydrauliska pumpar

En CD kan användas som den centrala kolv för pneumatiska eller hydrauliska pumpar i naturvetenskapliga projekt som undersöker den magiska multiplicera befogenheter vätskor när komprimering används. Det enklaste experimentet är att fylla en plast cd-fodral med vatten, placera en CD över vattnet och tryck ner den i en stadig, väl avvägt sätt. Den resulterande vattenstråle genom det mittersta hålet blir högre eftersom trycket på din nedåtrörelsen ökar. Detta kan användas för att visa hur gejsrar, eller för att reglera trycket i en vätska i experimentella system.

    Previous:nothing
    Next:arbetsbeskrivning för en tornado chaser
    
    Copyright © 2011 give2all.org