välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

trädgård identifiering av fåglar

Postad av : Stefan Svensson

Att känna din trädgård fåglar är lika uppfylla som att veta din trädgård växter. Det tar ungefär lika mycket ansträngning, men kräver en anständig kikare i stället för en spade, och en inledande vägledning till fåglarna i din region i stället för ett frö katalog

Kikare

Även fågelskådning utan kikare är fullt möjligt (med det nakna ögat eller fågelskådning av örat), är det inte rekommenderas för nybörjaren. Ett anständigt, kompakt kikare, som vanligtvis kan köpas nya för runt $ 30 to $ 50, kommer att räcka. Lär dig att fokusera på kikaren för ögonen, och praxis Quick-dra fokus. Med den här tekniken hålla dig fokuserad på ditt byte medan snabbare få kikaren att dina ögon. Detta är knepigt, men praktiken kommer att förhindra frustration när du börjar iaktta sammanfattning av rörliga fåglar.

Field Guide

Inledningsvis ett fällbart guide som listar de topp 20 till 30 vanligaste fågelarter för en region eller livsmiljön kommer att hjälpa dig att skilja de flesta arter i din trädgård. Ett annat alternativ är en region baserad fågel guide, till exempel att fåglar från öst eller väst USA, vilket kommer att underlätta identifiering genom att eliminera många av de arter som sannolikt finns i ditt område

Identifiering

. Vid första anblicken av en ny fågel, med och utan kikare, att det bästa att göra är verkligen följa det. Innan du kör att greppa ditt område guide, meddelande storlek, form, hur den rör sig och alla särskiljande färger eller märken (känt som "fält märken"). För många fåglar, kan form och storlek av propositionen och den typ av fötter visa sig vara viktig i identifiering. Exempelvis vireos och sångare, små sångfåglar som flit fort bland löv, kan ofta skiljas på distans i huvudsak på grundval av lagförslaget storlek.

Habitat

Ett av de bästa sätten att både attrahera och särskilja fåglar genom att fokusera på livsmiljön. Många fåglar är livsmiljö specialister, och du kommer snabbt att upptäcka att livsmiljön är ett bra sätt att eliminera arter när du försöker identifiera en fågel. Till exempel, om du bor i eller nära skogen, är en liten brun sparv sjunger i buskar osannolikt att en savann sparv som häckar i öppna gräsmarker. Utveckla nyckelbiotop komponenter i din trädgård, som vatten, växter livsmedel och lådor boet, kommer också att öka mångfalden av arter lockas till din trädgård. National Wildlife Federation ger riktlinjer om design livsmiljö bakgården djurliv.

Matare

fågelbord är bra sätt att locka till sig fåglar, men de kräver underhåll för att undvika att bli bärare av sjukdom eller sevärdheter att rovdjur, som katter, och parasiter, såsom brunt-headed kostarar. Fågelskydd organisationer som PRBO Bevarande vetenskap och Cornell University erbjuder många utmärkta resurser styra denna praxis.

    Previous:nothing
    Next:hur man bygger en mini skalbagge robot
    
    Copyright © 2011 give2all.org