välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av stamceller densitet

Postad av : Stefan Svensson

Stem densitet avser antalet i enskilda anläggningar i ett visst område, området är oftast standardiserade för att kvadratmeter. Stem densitet kan användas som ett index på överflöd, biomassa och systemets produktivitet inom en viss livsmiljö

överflöd

Ofta, ekologer önskan ett mätverktyg för växternas överflöd som kan jämföras mellan habitat och ekosystem. Det totala antalet plantor per ytenhet möjliggör denna jämförelse, så länge samma område används på alla orter.

Biomassa

Många forskare har utvecklat ekvationer för att bestämma massan av en anläggning baserad på sin höjd. Med hjälp av dessa ekvationer i kombination med stamceller densitet möjliggör skattningar av ovan jord biomassa och senare jämförelser mellan habitat.

Produktivitet

ekosystemens produktivitet beskrivs ofta i gram koldioxid per kvadrat-meter per år. Forskare kan använda stamceller densitet att uppskatta hur mycket växtbiomassa har producerat över en uppmätt tid, och därför beräkna hur produktiva ett system är i förhållande till andra.

Betydelse

Använda stamceller densitet att bestämma överflöd, biomassa och produktivitet är nyckeln till ekologi. En av de drivande krafterna bakom ekologi är att förstå samspelet mellan de levande (t. ex. växter) och den icke-levande (t. ex. näringsämnen, solljus) komponenter inom och mellan ekosystem.

Varning

Stem densitet kan bestämmas genom räkna stammar alla växter inom ett område eller genom att räkna antalet stammar av en enskild art. Stem densitet kan inte berätta en ekolog allt om ett ekosystem. Andra variabler som till exempel artrikedom, antalet olika arter inom ett område, bör också användas för att komplettera stam densitet.

    Previous:nothing
    Next:målade sköldpadda vs gul-eared reglaget
    
    Copyright © 2011 give2all.org