välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av upplösning när du tittar i ett mikroskop

Postad av : Jeanette Morales

Resolutionen hänvisar till möjligheten för ett mikroskop för att urskilja två separata punkter. Förstoringsglas ett objekt utan bra upplösning kommer helt enkelt att producera en stor bild av objektet där detaljerna inte kan identifieras

Mikroskop Användarvillkor

Förstoring, fokus och upplösning är begrepp som ofta används när man beskriver mikroskopbilder. Varje termin beskriver ett särskilt attribut för bilden som produceras av ett mikroskop.

Förstoring

Förstoring beskriver hur mycket större en bild jämfört med det faktiska objektet. En förstoring på 100x innebär att bilden är hundra gånger större än det faktiska objektet.

Focus

objektiv på ett mikroskop har ett mycket snävt fokus. En bild utanför denna brännpunkt kommer att visas suddiga. Mikroskop är utrustade med fokus rattar att flytta provet upp och ned att placera bilden i fokus för linserna.

Resolution

Upplösningen anger den minsta avstånd mellan två objekt där objekten fortfarande visas tydligt. Om två punkter är tillräckligt nära varandra, kommer de att visas inte skiljer sig från varandra. Om de två objekten ligger inom upplösningsförmåga mikroskopet, visas de separat. Det är upplösningen som gör att detaljerna i en mall som skall följas.

Gränser i resolution

upplösning beror på den numeriska bländaröppningen (förmåga att samla ljus) av objektiv och kondensor och ljusets våglängd. Justera någon av dessa kommer att ändra upplösning i mikroskop. På grund av ljusets våglängd, är den perfekta gränsen för upplösningen i ett ljusmikroskop ungefär 0,25 mikrometer. Förlaga kvalitet, belysning och placering av mikroskopets minskar i allmänhet praktiska gränsen för upplösning.

    Previous:nothing
    Next:varför en katt ögon lyser i mörkret?
    
    Copyright © 2011 give2all.org