välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är farorna av extruderad polystyren?

Postad av : Charlotte Wannberg

Extruderad polystyren har nästan blivit synonymt med livsmedelsförpackningar varumärke som populariserade det på 1970-talet: frigolit. Det är ett ämne som expanderar polystyren, en plast som är kommer från petroleum. Det är allmänt används i produkter förpackningar livsmedel. Trots populariteten för dess användning i många hem och företag, det finns många faror med de kort-och långsiktig användning av extruderad polystyren.

Faror till organet

Bensen, en av de viktigaste ingredienserna i extruderad polystyren, är en etablerad cancerframkallande ämne. Extruderad polystyren presenterar också andra stora faror och problem för kroppen. Enligt US Environmental Protection Agency (EPA), den grundmaterial som är pressad, nämligen styren, kan orsaka en mängd problem i det centrala nervsystemet, såsom depression, huvudvärk, svaghet och trötthet. Det kan också ha en försvagande effekt på reproduktionssystemet, vilket bidrar till missfall.

faror för miljön

Extruderad polystyren kan skapa stora miljöproblem. Det är icke biologiskt nedbrytbart och inte kan återvinnas, så det vara bara dumpas som avfall. Detta avfall, när den hittar sin väg ut i vattendrag som hav och oceaner, kan orsaka allvarliga skador på det marina livet. Det tar också miljontals år att brytas ner, så att det fyller upp deponier.

Brandfarlighet

Expanderat eller extruderad polystyren är brandfarliga och mycket brandfarliga ämnen. Denna kvalitet kan vara farligt eftersom de flesta av dess användningsområden är köksprodukter. I början av år var polystyren ut med klorfluorkarbonfria gaser, men nu kväve används främst. Även kväve är något säkrare än klorfluorkarbonfria är det fortfarande en flyktig element. Dessutom rök från extruderad polystyren är mycket giftiga och låg på syre.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av stamceller densitet
    
    Copyright © 2011 give2all.org