välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

diy grundläggande analog ohmmeter krets

Postad av : Annika Hultén

Konstruera din egen analoga ohmmeter krets kommer att bygga din kunskaper i elektronik och lämnar dig med ett användbart verktyg. Du får lära dig principerna och praktisk tillämpning av mätare rörelse, Ohms lag, och enkel likström (DC) kretsar. Du kan bygga en enkel ohmmeter i ett par eftermiddagar med ca $ 30 värde av delar

Ohms lag

En av de första principerna en elektronikaffär hobby, tekniker eller ingenjör förbinder sig att minnet, Ohms lag, anges att den elektriska potentialen över en komponent, i volt, motsvarar den nuvarande flödar genom det i ampere, multiplicerat med dess motstånd i ohm. Ohms lag är framträdande i det driften av ohmmetrar eftersom mätaren inte reagerar på motstånd, den reagerar på aktuella. Du kan bestämma resistansen i en gemensam spänning genom att läsa en aktuell på mätaren. Eftersom den nuvarande går upp på en mätare skala, går ner motståndet proportionellt.

Meter

Leta efter panel meter på elektronik och försäljningsställen hobby. Känd som mätare rörelser, theyhave lite att inga anslutna elektroniska delar. Köp en strömmätare i intervallet ca 1 mA, vilket innebär att mätaren är lämplig för små batterier. Meter högre intervallet läser dåligt eller tömma ett litet batteri snabbt.

Batteri

Batteriet fungerar bra för ohmmetrar. Du behöver bara en blygsam DC-spänning och ström, så att du inte kommer att behöva bygga en AC-drift. Använd en 9-volts batteri radio att köra en ohmmeter. Kompakt och billig, 9-volts batterier släcka massor av kraft, och 9-volts klippet är säker och lätt att löda.

Motstånd

ohmmeter behöver en uppsättning av motstånd för att ställa in intervall och noll skalan . En ohmmeter behöver läsa motstånd av 100. 000 ohm exakt en minut, och ett par hundra ohm nästa. En enda analog skala inte kan lösa detta intervall noggrant, så analog design använda olika växlar. En vridomkopplare med fyra eller flera positioner låter dig välja från en uppsättning motstånd. Använd Ohms lag för att beräkna värdet av olika motstånd du behöver för att köra en 1-mA meter ström med en 9-volts batteri.

Du också behöver en variabel resistor för att kalibrera, eller " noll ", mätaren för ett visst intervall genom att få ett mätvärde med ohmmeter s sonden ledningar kortslutna. Justera variabelt motstånd tills du får en fullskalemanometer på mätaren.

Avslutade Circuit

Det färdiga ohmmeter kretsen kommer att sätta mätaren i serie med ett variabelt motstånd, som ansluts till ena sidan av batteriet. Anslut den andra sidan av batteriet till vridomkopplaren, som väljer en rad motstånd i taget. Anslut sedan en sond kabeln till den andra sidan av mätaren, och den andra till den öppna sidan av intervallet motstånd.

    
    Copyright © 2011 give2all.org