välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekterna av batterier på elektrolytiska celler

Postad av : Charlotte Wannberg

Elektrolytiska celler finns kemiska celler som, ungefär som ett batteri, består eller två halv-celler, en där den kemiska processen för minskning sker-katoden-och ett där den kemiska processen eller oxidation förekommer-anoden. Till skillnad från andra elektrokemiska celler, elektrolytiska celler kräver en kraftkälla för sin interna oxidationsprocesser äga rum. Detta beror på att processen för elektrolys eller brytande av kemiska bindningar med hjälp av elektrisk energi, kräver att riktningen på spontana elektronflöde vändas. Ett batteri är en typ av kraftkälla som kan användas med en elektrolytisk cell

Batterier omvänd elektrod Polariteter

I en nonelectrolytic elektrokemisk cell där en spontan oxidation-reduktion reaktion kan uppkomma för att producera elektrisk energi. -som ett batteri-anoden är märkt den "negativa" elektroden eftersom det är där elektroner produceras, katoden är därför märkt "positiva. "En elektrolytisk cell har motsatt tecken på dess elektroder på grund av hur den är ansluten till ett batteri. Anoden eller negativa elektroden, av batteriet ansluts till katoden på elektrolytisk cell. Eftersom potentialen för minskade batteriet vara större än elektrolytisk cell, kommer elektroner fortfarande att produceras vid batteriets anod och dess negativitet "övermannar" positiviteten av elektrolytiska cellens katod. Samma effekt inträffar vid elektrolytisk cellens anod, vilket ger en positiv etikett.

Batterier ändra riktning på elektronflöde

I en vanlig elektrokemisk cell, elektroner från anoden till katoden som ett resultat av spontan oxidation-reduktion reaktion som inträffar med cellen. I en elektrolytisk cell kopplad till ett batteri, är detta elektronflöde upphävas, de rör sig från den elektrolytiska cellens katod till anod. Återigen detta eftersom de minskningar av batteriet övermannar den i elektrolytisk cell, så batteriet tvingar elektronerna att flöda i den riktning som är motsatt deras normala tendens.

Batterier Orsak Nonspontaneous Reaktioner att inträffa

Den kraftfulla karaktär spontan oxidation-reduktion reaktion i batteriet tvinga elektronerna i motsatt riktning i den elektrolytiska cellen orsakar en nonspontaneous reaktion uppstå där. Till exempel innehåller en typ av elektrolytisk cell en elektrolyt-ett ämne som kommer att leda elektricitet i lösning-löses i vatten och två elektroder. Denna cell producerar ingen makt eftersom det är vid oxidation-reduktion jämvikt med en hög koncentration av vatten. När ett batteri är anslutet till elektroderna, är elektroner tvingas genom lösningen, oxiderande vatten vid anoden och minska den vid katoden. Resultatet av denna reaktion är nonspontaneous produktion av väte och syre gaser.

    Previous:nothing
    Next:fjäril aktiviteter som barnen kan göra
    
    Copyright © 2011 give2all.org