välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

energikällor för din bil

Postad av : Ulf Friberg

Antalet tillgängliga energikällor för bilar ökar, liksom oron för miljön, oljepriser och den globala uppvärmningen värmas upp. Även genteknik komma in på spelet, utarbeta möjliga bränsle-producerande alger eller nya gräs för brännbart cellulosa. Vägspärrar har hindrat någon ny källa från överträffar bensin, men en del av problemet är den tid infrastrukturen tar att bygga upp. Ändå bensin kan fortfarande hävda sig som ny innovativ prospektering och utvinning lönar sig.

Bensin

Raffinaderier utdrag bensin från råolja genom att effektivt uppvärmning av den. Det konstituerande kolväten av råolja har olika längder och därför olika kokpunkter. Ju kortare kolväte molekyl är, desto lägre kokpunkt är. Bensin för bilar kokar bort tidigt i processen eftersom dess molekyler har bara runt åtta kolatomer -. För att främja snabb reaktionsförmåga förbränning

Etanol

Etanol är faktiskt en typ av biodrivmedel, som är ett derivat av majs. Tyvärr är energibalansen inte så bra. Utgången energi är knappt över den ingående energin. Av denna anledning är USA ute efter att effektivare former av biobränsle.

Andra biobränslen

Brasilien har haft framgång med att vända sockerrör till etanol, bli en energi exportör utan att vara en olja producent. Socker etanol energibalans är mycket bättre än majs's. Att positiv energibalans är dock beroende av billig manuell arbetskraft för att odla och skörda det, så det är inte en metod enkelt importeras till en rikare nation som U. S. fann också Nobelist Paul Krutzen båda dessa prover av hade en sämre global värmande effekt än de fossila bränslen som de ersätter. Men andra växter som övervägs för cellulotic etanol, t. ex. Miscanthus giganteus att "Science Daily" skrev om i augusti 2008.

Vätgas

vätgas och syrgas kombinera explosionsartat och bildar vatten. Detta är ett vanligt raketbränsle eftersom allt bränsle vikt bränns upp. Förespråkare för tekniköverföring till bilar säga att det är ren förbränning. Men bortser man från hur rent produktionen slutet är det. Dessutom är kostnaden inte alls lika låga som för elbilar och laddhybrider, att en lucka kan bara öka, enligt forskningsingenjör Wally Rippel av AeroVironment och andra branschexperter.

Elektriska Outlet

Plug- in-hybrider och elbilar får sin energi från eluttaget. Naturligtvis är ett eluttag inte en energikälla i sig, utan ett gränssnitt med en energikälla. På andra änden av det gränssnittet är sannolikt en anläggning som drivs med kol, även naturgas och kärnkraft är också betydande el källor i U. S. . Senast 2007, Prius plug-in kostnaden 4,4 cent per kilometer för en 200 mil resa, medan Tesla Roadster (en helt eldriven) kostnad 2,2 cent per kilometer, enligt Popular Mechanics.

    Previous:nothing
    Next:zenerdiod information
    
    Copyright © 2011 give2all.org