välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fjäril aktiviteter som barnen kan göra

Postad av : Stefan Svensson

Fjärilar har fyra stadier i livet. Efter kläckningen ur sitt ägg, matar larv av trädet som den kläcktes. Därefter når Caterpillar puppor etapp under vilken det omsluter sig i en puppa förklädd som en kvist, ett löv eller ens en droppe vatten beroende på art. Slutligen framträder fjäril. Fjärilen kommer bara leva i sju till 14 dagar, beroende på art. Nu är det en nektar-eater, och dess syfte är att para sig och lägga ägg. Om dina barn visa intresse i allt Lepidoptera (fjärilar) finns det några roliga projekt du kan göra tillsammans.

Skapa en Butterfly Garden

Fjärilar behöver det som kallas "värdväxter. " Dessa är de enda växter de lägger sina ägg på, och den enda växterna deras larver äter. Varje art av fjäril har bara ett fåtal möjliga värdväxter. Forskar fjärilar som lever och /eller migrera till ditt område kommer att berätta exakt vad värdväxter skulle vara perfekt för din trädgård. I allmänhet plantering massor av ljusa blommor kommer att locka fjärilar till din trädgård för att äta. Du och dina barn kan forskning blomma inställningar för fjärilar som lever i ditt område och designa din egen perfekta Butterfly Garden.

Gör en Butterfly Feeder

En fjäril feeder kan vara så enkelt som en hängande en plastplatta eller lock fyllda med fuktad, övermogen frukt som banan, papaya och mango. En mer avancerad feeder kan göras med en murare burk fylld med svamp som doppats i en hemmagjord "nektar" kokt och kyld socker vatten. Skär därefter några hål i locket och hänga burken upp och ner.

Raise Your Own Fjärilar

Höj-eget fjäril kit säljs på leksak boutiquer eller kan beställas på nätet. Dessa kommer med ett nät bur, fjäril mat och instruktioner, samt en kupong för dig att skicka in när du är redo att ta emot din fjärilslarver. Vanligtvis är dessa målade damen fjärilar, men även andra arter finns tillgängliga. Beroende på var du bor och vilka arter av fjärilar, du antingen släppa fjärilarna när de har uppstått eller du kommer att få instruktioner för utfodring och vård.

    Previous:nothing
    Next:solenergi skolan experiment
    
    Copyright © 2011 give2all.org