välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

historia Karlavagnen

Postad av : Camilla Näslund

The National Audubon Society Field Guide till Night Sky att det kanske bara stjärnbilden Orion är mer igenkännlig än Ursa Major. Skildras genom historien som en mängd olika varelser och föremål, är Karlavagnen den tredje största av de konstellationer i termer av området på himlen den täcker. Ingår i Karlavagnen är den berömda Karlavagnen, en gruppering av sju stjärnor lätt identifierbara genom även de mest unaccomplished av stjärntydarna

Identification

Ursa Major ligger i den norra himlen på grund av dess närhet till den norra himmelspolen, en punkt i rummet direkt över jordens nordpol . De sju stjärnor som bildar Karlavagnen delen av konstellationen är bara några av de många stjärnorna i Stora björnen. Karlavagnen har en rektangulär "skål" av fyra ljusstarka stjärnor och en böjd "handtag" ytterligare tre. Mycket dimmer stjärnor resten av stjärnbilden, som enligt många legender porträtterar en jätte björn.

Grekisk legend

grekiska berättelser kring Ursa Major berättar om flickan Callisto, som var en av de många erövringar gudarnas konung Zeus. Enligt vilken version du hör, Hera, hustru till Zeus, eller en annan gudinna, Artemis, blev Callisto till en björn när man ska lära av hennes affär. Den son som hon födde kom över henne i hennes bära form en dag och var på väg att döda henne. Zeus, av medlidande för Callisto, ingrep och blev sonen till en björn också. Grekerna säger att Zeus placerade både på himlen, en som Ursa Major, Big Bear, och en annan som Ursa Minor, Lilla Björnen.

Native American History

indianstammar såg denna del av himlen som en stor björn, men hade en annan historia att berätta. Den Narragansetts, Housatonics, Illinois, Iroquois och Algonquin stammar såg alla Ursa Major som en björn. Att veta om att björnar har korta svansar, trodde dessa stammar de fyra stjärnor som bildar skålen var björnen och tre i handtaget var en trio av jägare i förföljandet. Den mellersta stjärnan i handtaget, Mizar, är en dubbelstjärna som tar god syn för att upptäcka. Stammarna sade att följeslagare Mizar var en pott på sig att koka upp björnen.

Vägbeskrivning North

Enligt Astropix webbplats, slavar i Deep South används Ursa Major och Karlavagnen som en kompass för att fly till norra staterna. Genom att dra en tänkt linje från botten stjärnan i den del av skålen längst bort från handtaget genom den övre stjärnan, kommer du till Polaris, en stjärna som sitter nästan direkt på norra himmelspolen. Efter Polaris innebar att du skulle norrut. En folksång som heter "Följ Drinking Gourd" utvecklats som en uppsättning vägbeskrivningar att hitta norr med Ursa Major.

Andra Ursa Major Historia

I Storbritannien, företrädd Ursa Major en stor plog eller vagn, med mycket av King Arthur legend i samband med stjärnan gruppen. Shakespeare avses Karlavagnen i många av hans verk. Egyptierna såg låren av en himmelsk tjur när man tittar på Ursa Major. Araberna kallade Mizar och dess följeslagare Alcor, den häst och ryttare. År 1926 trädde 13-åriga Bennie Benson en tävling för att designa en flagga för Alaska, som ännu inte var en stat. Bennie flagga visar Karlavagnen som pekar på North Star-åtta stjärnor av guld på en bakgrund av blå-och Alaska antog flaggan 1959.

    Previous:nothing
    Next:effekterna av olja på växthusgaser
    
    Copyright © 2011 give2all.org