välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör algerna till biodiesel

Postad av : Jeanette Morales

Alger är en attraktiv energikälla eftersom den är effektiv och lätt att odla --- vatten, koldioxid, solljus, kanske några andra näringsämnen --- betydligt mindre krångel än spannmålsbaserad etanol, än mindre typisk fossila bränslen extraktion. För att uppnå det målet biodiesel med alger, rätt typ (art) av alger skall väljas och korrekt vuxit. Under hela tillväxten och alger oljeutvinning, är att bli av med föroreningar avgörande. Turning alger olja till biodiesel kräver ytterligare kemisk /processteknik. Katalysatorer kan avsevärt minska processkostnader. Detta gör katalytiska ämnen i alger olja till biodiesel processer ett ämne att forska i sig

Du behöver:.
Facility för alger skörd och förädling
. Process-och biokemi expertis.


1.
Välj rätt alger typ. Överväg reproduktionstakt, enkel att skapa goda odlingsbetingelser och procentandel av alger biomassa som kan skördas.
2.
Odla organismen under optimala förhållanden. Algtillväxt behöver inte ta på en vattenyta, som på naturliga sjöar och dammar. Smart design kan utnyttja den omgivande yttre miljön. Till exempel att placera en alg-ökad tillväxt och gör det möjligt att "andas" från en närbelägen fossila bränslen anläggningen skulle använda koldioxid för att stimulera tillväxt och samtidigt suger upp föroreningar och växthusgaser i luften.
3.

Filtrera oönskade ut orenheter. Oundvikligen kommer det att finnas föroreningar i processen. Process design och biokemi fokus på effektivitet och återvinning. Beroende på arten och storleken av föroreningar i biodiesel syntes, kan sådana föroreningar återvinnas eller gå till annan användning. Exempelvis i vilken Oligae. com detaljer steg något avfall avledas till djurfoder så är lämpligt.
4. Att
utvinna olja skall förädlas till diesel. Till synes små skillnader i kemi av en alger olja kan leda till betydande huvudvärk. Alg-olja kan vara speciellt trögflytande, svara på temperatur och tryckförändringar i oväntade sätt, eller har andra egenskaper som gör den mer utmanande (och dyra) att hantera. Specialutrustning användning tillför teknisk och ekonomisk risk.
5.
Välj den katalysator med omsorg. För att "få fäste", alger biodiesel omvandling måste inte bara möjligt, utan ekonomiskt konkurrenskraftig (billiga nog för att betala för sig själv). Katalysatorer påskyndar reaktioner under hela processen. Rätten katalysator kan göra stor skillnad. Som ScienceDaily påpekar kostnaderna minskar så mycket som 40 procent med rätt katalysator används. Här är frågan ekonomi lika mycket som vetenskapen --- katalysatorn i sig inte bör vara oöverkomligt dyra --- om det är, är en stor ekonomisk risk som nämns i föregående avsnitt stött på en gång.

    
    Copyright © 2011 give2all.org