välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man rengör läckande batterier i en ficklampa

Postad av : Ulf Friberg

Kaliumhydroxid, en stark bas, kan läcka från alkaliska batterier inuti ficklampan --- även stelnar batterierna för att den inre väggen. För att fixa det själv, är den bästa strategin att neutralisera läckt ämnet och vätskeform det, vilket bryter någon vidhäftning. Du skulle i allmänhet använda syra på ett alkaliskt batteri och en bas på en syra batteri

Du behöver:. .
Natriumbikarbonat
Citronsaft.
Vinäger.
Bomullspinnar.
Pappershanddukar.
Gammal tandborste.
Suddgummi.


1.
Hitta en väl ventilerad plats att arbeta. Överväg handskar och glasögon också.
2.
Lägg ättika eller citronjuice till ett alkaliskt batteri. Lägg till en hög koncentration blandning av bakpulver i vatten för att en syra-batterier. Vitt pulver är sannolikt syra, medan en grå fläck är sannolikt basiskt. För att undvika översvämning, kan du hälla lite i, låt det neutralisera en stund, och sedan hälla ut det efter att det har förlorat sin styrka. Häll sedan lite mer i, och så vidare. Du kan också ansöka lösningen med tops.
3.
Häll lösningen ner i avloppet, försiktigt så att inte slå någon av rostfritt stål som ytligt kan fläck på kontakt. Ta ut batterierna.
4.
Städa ur röran med tops, pappershanddukar eller en gammal tandborste med lösningen du la till i steg 2 för att ta bort mer och mer av fläcken.
5.
Använd cola på hushållspapper eller bomullspinnar för rengöring av ficklampan batteri kontakter. Fint sandpapper fungerar också. Använd ett suddgummi på vita rester.

Tips och varningar


  • Inspektera sällan använda ficklampor var sjätte månad för batteriet korrosion. Byt ut urladdade batterier på en gång, eftersom de är mest sannolikt att läcka.
  • Mag kommer att ersätta din Mag Lite ficklampa gratis om läckan var från en av en lista av vissa batterier.
  • Kasta läckande batterier ut med vanliga soptunnan. De är utformade för att inte vara giftig för grundvatten.
  • Se till att ficklampan är helt torr innan du lägger nya batterier.
  • Blanda inte batterier i framtiden, eftersom avhjälpa ovan kräver två läckande batterier vara av samma typ.
    Previous:nothing
    Next:vad som bestämmer hur ofta en induktor?
    
    Copyright © 2011 give2all.org