välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

målade sköldpadda vs gul-eared reglaget

Postad av : P-O Lennartsson

Målade sköldpaddor och gul-öron reglagen är både semiaquatic, kallblodiga reptiler infödda till Nordamerika. De tillbringar mycket av sin tid gassa i solen för att värma sig innan de går om sin verksamhet, men det finns vissa uppenbara sätt att berätta skillnaden mellan de två arterna

Utseende

Vid första anblicken kanske du inte kan skilja dem åt, men målade sköldpaddor och gul-öron reglagen skiljer sig avsevärt i utseende. Först är tanken, eller ryggskölden. Även om både är ovala och kan variera från oliv och brunt (reglaget) eller svart (målad), är reglaget s ryggskölden råare och kupolformade jämfört med målade sköldpaddans jämn, slät ryggskölden. Den målade sköldpaddans ryggskölden har också framträdande sömmar i rött eller gult, och de röda, svarta och gula markeringar längs bron som ger sköldpaddan dess namn. Bron förbinder den övre och nedre delar av ryggskölden, och i en målad sköldpadda är tydligt synliga från sidan. Reglaget mest betydande färgning är öronmärkning. Vanligtvis kallas gemensamt reglage, kan färgen gul, röd eller orange, och namnet ändrades i enlighet därmed. Detta färgvariation beror ofta på underart och geografisk placering. Vuxen storlek är en annan stark särskiljande faktor. Även om vissa växa till knappt åtta inches, kan vuxna reglagen nå nästan 24 inches i diameter. Målade sköldpaddor början ut på ca 10 inches. Män från de båda arterna är mindre än honorna.

Distribution i Vilda

Den målade sköldpaddan är den mest spridda sköldpadda i Nordamerika, från södra Kanada till så långt söderut som Mexiko, och från kust till kust, har införts i Kalifornien. I naturen är den gemensamma reglaget mindre kallt tolerant än den målade sköldpaddan, från sydöstra Virginia i norra Florida, väster så långt som New Mexico, och på till Mexiko och Centralamerika.

Tillgänglighet som husdjur

På grund av sin popularitet i djuraffärer, reglagen är tillgängligt över hela världen, mest i röda öron sort (T. s. elegans). Tillgänglighet för andra färger än rött kan ta lite sökning eller forskning om deras geografiska utbredning. Målade sköldpaddor, trots deras breda sortiment, är mindre tillgängliga via djuraffärer, och många ägare har helt enkelt samlat sina djur från naturen. Om du väljer denna väg, tänk på att det kan vara olagligt i ditt område för att samla och hålla vilda djur, och att sköldpaddan kan göra parasiter från sitt vilda habitat. Sköldpaddor och andra reptiler är väl dokumenterade som bärare av salmonella, så använd försiktighetsåtgärder som att tvätta händerna när du hanterar ett husdjur, oavsett dess ursprung.

Habitat

reglagen är inte alltför noga med sin livsmiljö i det vilda , och de flesta lever i tropiska miljöer hålla sig till floder. Däremot visar de en preferens för långsamma vatten med lera och mjukbotten, gott om vegetation och skyddade områden solar. Målade sköldpaddor föredrar samma typ av livsmiljö som skjutreglage, särskilt som de övervintrar i leran på botten av dammar och bäckar i kallare klimat. De är också kända för att leva i bräckt vatten-en blandning av sött och salt vatten-längs kusterna

Diet

Båda sköldpadda arter är allätare, dvs de förbrukar både djur och växter. . Ungfisk kan vara mer benägna att fokusera på vegetation, medan vuxna föredrar att jaga sina måltider, äta fisk, kräftdjur, snäckor (sniglar och sniglar), insekter och även as.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör algerna till biodiesel
    
    Copyright © 2011 give2all.org