välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

maskiner som använder väte för att göra el och vatten

Postad av : Valon Istrefi

Praktiskt taget varje aspekt av det moderna livet drivs av, tillverkade av eller påverkas av olja och andra fossila bränslen. Det är ingen överraskning att som världens oljeförsörjning dwindles mot en brytpunkt och vår miljö blir mer och mer skada av användningen av fossila bränslen, är sökandet efter hållbara alternativa energikällor alltmer överhängande. Vätgas har en mycket lovande som skulle kunna ersätta energikälla

Hinder

det största hindret för att använda väte är att praktiskt taget alla väte på jorden är bundet i vatten molekyler och kolväten, och betydande energi måste användas för att fria den. I november 2006 rapporterade Popular Mechanics tidningen att 95 procent av USA: s väte var tillverkas av naturgas. Använder fossila bränslen som råvara eller energikälla att utvinna väte är uppenbarligen självförgörande. Det kostar för närvarande ca $ 6 att producera ett kilo väte, motsvarande i energi till en liter bensin.

Nya metoder för vätgasproduktion

Vätgas löften stor och det är mycket som står på spel så nya metoder för vätgasproduktion är söks. Större forskning idag är inriktad på produktion av vätgas från förnybara energikällor. I januari 202C universitetet i Aberdeen aviserat en metod att räkna etanol till vätgas. Andra forskare undersöker också billigare, mer koldioxidneutrala metoder för produktion, inklusive processer som elektrokemiska, termokemiska, fotokemisk, fotokatalytiska och photoelectrochemical.

Vätgas Förbränningsmotorteknik

Vätgas kan brännas i stället för bensin i en modifierad bensinmotor förbränningsmotor, antingen ensamt eller blandat med naturgas. Det amerikanska Department of Energy's (DOE) Vehicle Technologies experiment finner att dessa motorer är 25 procent mer bränsleeffektiva än sina bensindrivna motsvarigheter. DOE ser detta som en viktig mitten av vägen teknik som vi flytta till en väte ekonomi.

Vätebränsleceller

Den mest synliga och lovande väteenergi producent är bränslecellen. I allmänhet bränsleceller fungerar på samma grundprincip som batterier, förutom att de kemikalier som krävs för att reaktionen kan förnyas och så bränslecellen teoretiskt har en obegränsad livslängd. Vätebränsleceller konvertera flöden av väte och syre till vatten och producera el i processen. I vår energikrävande, miljömedvetna värld, vad kan vara mer lovande?

Fördelar jämfört med andra förnybara

sol, vind och tidvatten källor är alla intermittent, rörliga och lokaliseras. Som en ersättning för våra fossila bränslen beroende energinät skulle de kräva insatser från en annan, mer stabil källa som buffertkapacitet. Kärnkraft, vattenkraft och geotermisk energi har alla möjligheter, men alla har sina egna brister, kärnkraft har problem med lagring av avfall, medan vattenkraft och jordvärme antagligen inte kunde hantera den kapacitet som behövs. Även om det har sina motståndare, en livskraftig väg till en vätgasekonomi har beskrivits av forskare, och det är säkerligen en av de ledande utmanare att bli "den" energikälla i framtiden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org