välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som bestämmer hur ofta en induktor?

Postad av : Jan-Olof Stoor

På grund av elektromagnetiska effekter, induktorer motstå allt växelström vid höga frekvenser. Ingenjörer använder denna frekvens-beroende fenomen för att ta bort oönskade frekvenser från en signal i vissa tillämpningar, och betonar önskade frekvenser i andra

Beskrivning

En induktor är en tråd spole. När en elektrisk ström flyter genom en spole, ett magnetfält bildas runt den. Hur mycket magnetism former beror på antalet varv eller slingor i spolen, och andra detaljer.

Henry

Induktans mäts i enheter som kallas henries. En induktor av en henry kommer att producera en spänning skillnad på en volt över dess leder när nuvarande förändras till en kurs av en ampere per sekund genom den.

Lenz lag

magnetism produceras av induktorn motstår tillfälligt flödet ström. Detta kallas Lenz lag och resultat från elektrisk energi byta till magnetisk energi och tillbaks igen.

Frekvens

Signaler passera genom en spole i omvänd relation till deras frekvens. Låga frekvenser och DC flyta lätt, höga frekvenser blir allt blockeras, enligt Lenz lag

reaktans

egendom blockera signaler genom en induktor kallas reaktans. . Reaktans liknar motstånd, förutom att det är frekvens-relaterade. Följande formel avgör en induktor's reaktans:
X=2 x pi XFX L
där X är reaktans i ohm, f är frekvensen på cykler per sekund, och L är induktansen i henries.

    Previous:nothing
    Next:gemensam trädgård spindlar i Kalifornien
    
    Copyright © 2011 give2all.org