välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför en katt ögon lyser i mörkret?

Postad av : Ulf Friberg

En av de fantastiska funktionerna i ögat är dess förmåga att se på natten. Cat ögon har ett speciellt lager som kallas tapetum som tillåter dem att absorbera och reflektera mer ljus på natten än människor för bättre nattlig vision

Utvecklingen av Tapetum

Olika djur, särskilt djupa havsdjur och nattliga rovdjur som katter, utvecklat tapetum för att se på natten. Denna struktur möjliggör lätt att komma in på eleven, studsa ut lika och dubbla mängden svagt ljus tillgängliga och som ökar mörkerseende.

Eleven

Eftersom tapetum förstorar den mängd ljus, iris, som är den färgglada delen av ögat, avtal enligt den mängd ljus finns för närvarande, expanderar i mörkare inställningar. Det är därför under dagen katterna har tinier svart slitsar-att minska mängden av starkt ljus förstoring

mänskliga Red Eye

Till skillnad från katter och nattetid djur, inte människor inte har en tapetum. . Som ett resultat, när du lysa in i människors ögon eller använda en kamera blixt, de blodkärl bakom näthinnan reflekterar ljuset med ett rött sken.

Förbättrad Glowing

mer direkta ljuskällan är att kattens ögon, desto mer kommer den studsa tillbaka. Det är därför en katt ögon inte verkar lysa när ljuset träffar dem i en vinkel.

Färgen på Glow

Färgen på det reflekterade ljuset beror på färgen på tapetum. För de flesta katter är detta färg gulaktig, men för svarta hundar kan det vara grönt, för kor kan det vara blå och för människor som inte har tapetums, det är rött.

    Previous:nothing
    Next:producent kontra konsument
    
    Copyright © 2011 give2all.org