välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

zenerdiod information

Postad av : Jan-Olof Stoor

Dioder är komponenter som används i elektronik för att begränsa strömmen till en enda riktning. De flesta dioder kommer att misslyckas om nuvarande rör sig i motsatt riktning. Zenerdioder är en specialiserad diod gjorts speciellt för att nuvarande röra sig i båda riktningarna

Zener Spänning

Zener spänning är mängden spänning som krävs för en diod för att vända den aktuella och är den punkt på vilken standard dioder misslyckas, enligt reuk. co. uk. Zenerdioder görs så zener spänningen sker på en lägre nivå än den som skulle orsaka diod fel.

Använder

Den typiska användningen av en zenerdiod är som en spänningsregulator i strömkretsar, särskilt strömförsörjning kretsar, rapporter allaboutcircuits. com. Zenerdioder är också vanligt förekommande som en del av vissa integrerade kretsar.

Spänningsområde

zener spänningar som zenerdioder är utformad för att rymma kan variera från så lite som 2,7 volt upp till flera hundra volt.

Temperatur

Allaboutcircuits. com rapporterar att zenerdioder, som de flesta elektriska komponenter, kommer att misslyckas på grund av överskottsvärme. Detta är särskilt viktigt när man utformar en krets, som zenerdioder producera värme som en biprodukt av deras funktion.

Spänning Fel

I en situation där det inte är fel, kan temperaturförändringar orsaka fortfarande spänning fel i zenerdioder. Spänning fel från 5% till 10% från specifikationen är normalt, rapporter allaboutcircuits. com

    Previous:nothing
    Next:hur man skapar fylogenetiska träd
    
    Copyright © 2011 give2all.org