välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur kan jag göra kristaller växer på lerkrukor?

Postad av : Camilla Näslund

Växande kristaller är en verksamhet som kan lära barn om principerna för avdunstning och även hur kristaller bildas i naturen. Göra kristall trädgårdar på porösa föremål som lerkrukor, svampar eller poröst berg är ett sätt att växa en unik typ av trädgård som barnen kommer att älska att visa sina vänner

Du behöver:. .
Lerkrukor
4 msk.
 vatten.
4 msk.
 salt.
Disponibel kopp.
Sked.
2 msk.
 ammoniak.
2 msk.
 tvätt blåelse.
Karamellfärg (valfritt).
Facket.


1.
Blötlägg lerkrukor i vatten tills vattnet absorberas i krukor.
2.
Blanda 4 msk. av vatten med 2 msk. salt i en disponibel kopp. Rör för att lösa upp saltet. Tillsätt 2 msk. av ammoniak och 2 msk. av tvätt blåelse och rör tills alla ingredienser blandas. Vid denna punkt, om du vill att dina kristaller som skall färgas, tillsätt några droppar på önskad livsmedel färg, annars kommer vita kristaller form
3
Placera lerkrukor den. . bricka och häll blandningen över dem. Häll några olösta salt på krukor också, beläggning dem helt i blandningen.
4.
Sitt facket i ett täckt uteplats eller en väl ventilerad plats över natten. På morgonen kommer kristaller har börjat ta form. Att "mata" kristaller och hålla dem växer, lägga ytterligare 2 matskedar salt i överblivna vätskan i botten av magasinet den andra dagen. På efterföljande dagar, göra en halv mängder av kristall blandning och placera det i botten av facket.

Tips och varningar


  • Häll ytterligare kristall växande blandning som du bara göra i botten av facket --- Det kommer att absorberas av krukor därifrån. Annars, om du häller den över krukor, kristallerna som redan har bildats löses upp och du är tillbaka på ruta ett.
  • Kristallerna är inte att konsumeras.
  • Barn bör alltid övervakas när de odlar kristaller.
    
    Copyright © 2011 give2all.org