välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man vet om du upptäckt guldklimpar

Postad av : Jeanette Morales

Fool's Gold, eller pyrit, har förväxlas med äkta guld i århundraden. Utforskaren John Smith sänds en gång en båtlast det till England på 1600-talet efter att han trodde att han hade slagit guld utforska Chickahominy River regionen i Virginia. Men misströsta inte. Det finns flera sätt att tala om skillnaden mellan äkta guld och pyrit

Du behöver:.
Fickkniv
. Stål hammare.
Hård yta.


1.
Undersöka ett urval av din hitta. Både guld och svavelkis har en strålande glans men är olika nyanser av gult. Guld har en silvrig ton medan pyrit har en mässing-färgad underton.
2.
Kontrollera formen. Guld former oftast i nuggets eller små flingor, duk eller små korn. Pyrit former vanligtvis i kuber, octahedrons eller andra platta ensidiga figurer.
3.
Försiktigt skrapa på ytan av din hitta med en fickkniv och ta bort damm. Guld är mjukare än pyrit och kan klippas eller repad.
4.
Gnugga hitta kraftfullt mot en hård yta, se till att vara medveten om eventuella lukt produceras. Guld är luktfri men svavelkis kan producera en svavelhaltiga eller ägg lukt.
5.
Slutligen klickar du på ytan med en stål hammare. Eftersom guld är mjukare än pyrit det kommer att buckla eller ändrar form utan att gå sönder när den träffas. Pyrit håller formen och ibland gnista.

    Previous:nothing
    Next:riktningar för att göra en vatten klocka
    
    Copyright © 2011 give2all.org