välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

förnybar energi lista

Postad av : Jan-Olof Stoor

Enligt det amerikanska Energy Information Administration, kom 7 procent av USA: s energi år 2008 från en förnybar energikälla. Härledning mer makt från förnybara och hållbara källor bidrar till att minska vår påverkan på miljön och ger renare alternativ för framtiden.

Vattenkraft

Vattenkraft är en av de äldsta och mest använda förnybara energikällor. Vattenkraften är en process för att utnyttja energi från strömmande vatten. Vattenkraft är skördas genom generatorer, flow-of-the-flodsystem och dammar. Enligt US Energy Information Administration, var 6 procent av den el som skapas i USA under 2008 från vattenkraft.

Biomassa

Biomassa hänvisar till organiskt material som träd, grödor, gödsel och avfall. Organiska material, t. ex. växter absorbera och lagra energi från solen. När biomassa bränns, är den energi som frigörs i form av värme. Etanol är också en form av energi från biomassa, som etanol skapas när majs eller sockerrör jäser. Enligt US Energy Information Administration, producerar biomassa svarar för cirka 4 procent av energin som förbrukas i USA.

Wind

Wind kinetisk energi, vilket kan omvandlas till el genom vindkraftverk. Vindkraftverk fångar den kinetiska energi och bearbeta den genom en generator som omvandlar den till elektricitet. Elen skickas sedan till ett elnät och används för att tända hem och företag.

Geotermisk

Geotermisk kraft innebär att använda värme för att producera energi. När värmen är instängda under jord, kommer det att komma upp till ytan i form av vatten eller ånga. Det vatten eller ånga är sedan vidarebefordras till en turbin som skapar elektricitet.

Solar

Solenergi är den mest kända typen av förnybar energi. Solen producerar solstrålning som kan användas för att skapa värme och el. Solens energi skördas från solceller eller solanläggningar. Solceller omvandlar solljus i till energi automatiskt. Solceller används ofta för att driva små föremål. Solenergi anläggningar stora anläggningar som använder solfångare för att samla energi från solen. Den solfångare använder energi från solen för att värma en vätska, som omvandlas till ånga som driver en turbin. Solkraftverk kan ge effekt för stora ytor.

    Previous:nothing
    Next:intressanta fakta om manater
    
    Copyright © 2011 give2all.org