välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du lägger till motstånd i kretsar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Motstånd är vanliga elektroniska komponenter som motstår flödet av el. De används i allt från datorer till julbelysning. Ju mer motstånd en krets har, desto mindre ström som passerar genom den. Motstånd på ett enkelt sätt för elingenjörer att kontrollera strömmen i kretsarna

Du behöver:. .
Motstånd
Strömförsörjning.
Lysdioder.
Strömställare.
Mini alligator hoppare.
Diverse elektroniska komponenter.


1.
Två vanliga typer av kretsar serie och parallellt. När motstånd är kopplade i serie, är ett motstånd kopplas till slutet av nästa i en kedja. När motstånd är parallellkopplade, varje motstånd fäst båda ändarna av en krets. Ledningar motstånd i serie ökar deras totala motståndet, medan ledningar dem parallellt minskar den.
2.
Wire tre motstånd i serie och beräkna deras totala motstånd genom Ohms lag. Denna lag anges att för resistorer kopplas i serie, är det totala motståndet summan av alla enskilda motstånden. Till exempel skulle kabeldragning en 100 ohm, 220 ohm och 22 ohm motstånd i serie ger ett motstånd av 344 ohm eftersom 100 + 220 + 22=344.
3.
Wire tre motstånd i parallellt och beräkna deras sammanlagda motstånd. Enligt Ohms lag, för resistorer parallellkopplade, är det totala motståndet lika med 1 dividerat med (1/first resistor + 1/sekund motstånd + 1/3rd motstånd + 1/subsequent motstånd. ) För att uttrycka det på ett annat sätt, om du har 3 motstånd kallas a, b och c och den totala resistansen är R,

R=1 /(1 /a + 1 /b + 1 /c).

Så om du tråd tre 30 ohm motstånd tillsammans, får du 10 ohm sedan 1 /(1 /30 + 1 /30 + 1 /30)=1 /(3 /30)=1 /(1 /10)=10.
4.
Lägg motstånden mot resten av kretsen att fastställa den totala motståndet. Till exempel, om du har tre motstånd i serie skapa 344 ohm motstånd, och en elektrisk motor som skapar en annan 156 ohm motstånd, är det totala motståndet 500 ohm.
5.
Beräkna strömstyrkan (nuvarande) enligt Ohms lag. Ohms lag anges att E /R=I, där I är strömstyrkan är E spänning och R är motstånd. Till exempel, om din kretsen har 10 volt och 500 ohms resistans, är din strömstyrkan 0,02 ampere eftersom 10/500=0,02.
6.
Clip ena änden av en isolerad mini alligator jumper till ett motstånd. Anslut den andra änden till vad du vill ansluta som motstånd till. Till exempel om du bifogar flera motstånd i serie, klipp ena änden av bygeln till motstånd och de andra att motståndet två.
7.
Fortsätt Anslutning av komponenter med krokodilklämmor tills du har fast alla dina motstånd i kretsen. Till exempel, om du lägger tre motstånd i serie mellan en LED och en strömbrytare, klipp LED till motstånd ett, resistor en till motstånd två, motstånd två till motstånd tre och motstånd tre till omkopplaren. Om du lägger två motstånd i parallell mellan en switch och en LED, klipp LED till motstånd en och motstånd en till switchen, sedan klipp lysdioden att motståndet två och två motstånd till switchen
<. h4> Tips och varningar
  • 0,02 ampere motsvarar 20 milliampere.
    Previous:nothing
    Next:kolibri turer i Arizona
    
    Copyright © 2011 give2all.org