välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du väljer rätt okular för teleskopet

Postad av : Jeanette Morales

Syftet med ett teleskop okular är att förstora bilden skapas av objektiv (den stora Ljussamlande lins eller spegel) av ditt teleskop. Okularet du väljer beror mycket på vad du kommer att observera-planeter, galaxer, månen eller kanske kometer. Du behöver inte spendera en massa pengar eller har en låda full av okular att få de resultat du vill ha. Den noggrant urval av en eller två extra okular kommer att göra det möjligt för dig att koncentrera sig på den typ av Amatörastronomi du vill göra.

Du behöver:
Telescope


1
Leta efter Plossl okular. . . De ger fantastisk bildkvalitet, med hög kontrast och fina skärpa ut till kanten, för alla typer av observerar i ett rimligt pris. Plossl's okular är dagens mest populära design för allmänt bruk.
2.
Välj ett okular med dubbla effekten av okularet som medföljer teleskopet att se en större bild av planeter och månen, visa fler detaljer i kluster och nebulosor, och för att bättre lösa dubbla stjärnor.
3.
Välj ett okular med halva kraften i okularet som följde med teleskopet för att se ljussvagare galaxer, nebulosor eller kometer.

Tips och Varningar


  • sig något vid sidan av svaga objekt. De kommer att se ljusare ut.
  • Välj nätter när stjärnorna tindra minst. Luften är Stiller.
  • bort dina glasögon, om du inte har astigmatism och använd fokus ratten för att se en skarp bild. Det är inte nödvändigt att köpa speciella linser för glasögon. De kan vara dyrt och inte är nödvändiga. Om du behöver använda dina glasögon, leta efter okular med minst 15 20 millimeter i ögat lättnad. Ögonavstånd är avståndet bilden kommer till ett fokus från den första lins okularet.
  • aldrig titta på solen, inte ens med ett solfilter. Filter kan spricka från intensiv värme eller har hål. Det är inte värt att ta en chans. Istället frammana bilden av solen på ett papper.
    Previous:nothing
    Next:hur torr ved snabbare
    
    Copyright © 2011 give2all.org