välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar bildförhållanden

Postad av : Camilla Näslund

Du kan hitta proportioner på många områden, allt från film till rocket science. Bildformat gör saker som hjälper till att definiera storleken och formen på biodukar eller förutse mängden dra på en flygplansvinge. Bildformat visar vanligtvis upp i två olika format. De första mer vanliga i vetenskapliga och tekniska områden är decimalformat-"2,73" till exempel. Den andra, mer vanliga inom områden som bygg-och foton, är förhållandet format. Detta format består av två siffror separerade av ett kolon eller ett snedstreck, t. ex. "16:9. "
1
Mått längden på objektet som du beräknar bildformat Detta värde kan vara olika. . . för olika tillämpningar. För bilder eller skärmar film, det är det horisontella avståndet över objekt, men för och flygplansvinge, är det spannet från vingspets till vingspets.
2.
Mät bredd eller höjd på objektet igen. kan detta variera beroende på program. För skärmar är det höjden av skärmen, men för en flygplansvinge, det är bredden, eller ackord längd.
3.
Dela längden med bredd och höjd för att få proportionerna i decimalform. Till exempel har ett objekt med längd 12 och bredd av 5 ett bildförhållande på 12 /5=2. 4. Om du använder förhållandet format-längd som den första siffran, följt av kolon eller snedstreck, och därefter bredd eller höjd-du kan förenkla detta uttryck som du skulle ett bråk. Till exempel har ett objekt med längd 32 och bredd på 18 ett bildförhållande på 32:18 eller 16:9 när minskas.

Tips och varningar


  • För koniska föremål, såsom flygplansvingar och bredden varierar. I dessa fall kan du hitta proportionerna (AR) genom att dividera längden eller avståndet (L) kvadrat av området (a) av objektet (AR=L ^ 2 /a).
    Previous:nothing
    Next:hur man får barn att älska naturen
    
    Copyright © 2011 give2all.org