välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en elektromagnetisk magnet

Postad av : Ulf Friberg

En elektromagnet är en magnet som skapats med hjälp av elektrisk ström. Alla elektriska strömmar skapar ett magnetfält, men de är oftast för små för att varsel. Men med viss kunskap om el, kan du skapa en effektiv elektromagnet hemma med standard hushåll material-och alla på under 10 minuter

Du behöver:.
6-tums järnspik
. 22-gauge isolerad, tvinnad koppartråd.
D-cells batteri.
Avisoleringstänger.
Eltejp.


1.
Linda in koppartråd runt järnspik. Lämna 6 inches av ena änden av kabeln dinglande bort i slutet av spiken. Vid inpackning, skapa snäva spiraler med något mellanrum mellan tråd. Wrap kabeln hela vägen till toppen av nageln.
2.
Linda ett lager av eltejp runt utsidan av kopparledningar. Wrap bandet helt runt kabeln, höljet det.
3.
Wrap ett andra lager av tråd ner längden på spiken, över bandet, med början från toppen. Hålla den så stram och spänd som första steget. Detta andra lager är inte nödvändigt, men det gör för en starkare magnet.
4.
Hojta 6 inches av blottade ledningar hängande i slutet av spiken när du har avslutat din andra lagret tråd omslag. Den andra gruppen av anslutningen ska hänga tätt intill första tråd.
5.
Använd din Avisoleringstänger att strippa 1 till 2 inches av isoleringen från varje av ändarna hängande i spik.
6.
Tape en blottade ledningar änden till den positiva polen på din D-cells batteri med eltejp.
7.
Tape den andra utsatta kabeländan till den negativa polen på batteriet. När kretsen är komplett och stängd, kommer en magnetisk kraft skapas runt järnkärna som en ström flyter genom ledningarna.

Tips och varningar


  • vill lägga styrka till dina magnet, helt enkelt lägga fler batterier till din krets. Anslut den positiva polen på batteriet A till ledningen från nageln. Anslut den negativa terminalen från batteriet A till den positiva polen på batteriet B. och koppla den negativa polen på batteriet B till den andra änden av kabeln från järnspik (använd detta schema för att lägga till fler och fler batterier)
  • Linda spiken en tredje eller fjärde gången för en mer kraftfull magnet.
  • Lägga till fler batterier eller mer tråd kommer att göra din magnet starkare, men det ökar också risken för bränder och kortslutning. Alltid vara medvetna om säkerhetsåtgärder, såsom att göra detta utanför och nära en brandsläckare. Använd alltid handskar och skyddsglasögon.
    
    Copyright © 2011 give2all.org