välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en gjuten feeder fågelfrö

Postad av : Stefan Svensson

En gjuten fågel utsäde feeder, där fågelfoder sig är ingjutet i form av feeder, är ett stort projekt för barn och vuxna att göra tillsammans. Använda vanliga ingredienser kan en feeder göras i en kort tid med lite inblandade kostnad. Fågelskådning är ett bra tidsfördriv för många, så lägg ut din feeder och titta på dem flockas till ditt hem

Du behöver:. .
Suet
Fågelfrö.
Pan eller nätkasse.
Sked.
Icke-minne matlagning spray.
Vax papper.


1.
Inköp förpackade talg i livsmedelsbutiker eller slakteributiker. Alternativt kan talg göras genom att hugga upp nötfett, smältande den på spisen, sila genom gasväv, kyla och upprepa processen. Flera Strainings är viktiga. Det är svårare än att bara köpa njurtalg, men kan vara ett fräschare alternativ om så önskas.
2.
Smält talg i en kastrull på medelvärme på spisen tills flytande. Suet kan också tillåtas att värma på en mjuk, ister-liknande tillstånd vid rumstemperatur. Använda uppmjukade tillstånd kan vara att föredra för barn att kunna forma fågelfrö matare för hand istället för att behöva en vuxen att hälla den varma flytande fett i formar för dem.
3.
Häll flytande talg i en non-stick sprayas muffin tenn, kvadratiska panorera eller andra mögel. Strö fågelfrö i smält talg och använd en sked för att sprida frön över hela formen. För mjukt talg handformning: helt enkelt lägga fågelfrö till den uppmjukade massan av talg, blanda för hand och forma till en logg eller boll
4
Lägg till en loopas sträng till pannan. . eller att varje muffin tenn, med en del av strängen i talg mix och en del hängande över kanten. Det kan behöva tejpas till sidan av pannan för att hålla den från att ramla ut. Strängen kommer att hänga den gjutna mataren fågelfrö.
5.
Placera stekpannan med talg och fågelfrö blandningen i kylen tills härdade eller lägg handen gjuten talg boll eller loggar på smörpapper och kyla.
6.
bort fågelfrö matare från kylskåpet. Vänd gjutna feeder ut på smörpapper. Wrap i plastfolie i kylskåpet lagring eller hänga omedelbart. Handformat talg matare kan packas för lagring eller placeras i påsar nylon mesh, som en lök påse och hängde upp för fåglarna.

tips och varningar


  • nötter och bär kan läggas vid sidan av fågelfrö i talg matare.
  • Suet matarledningar tenderar att bli härsken i varmare klimat och kan bäst utnyttjas i kallare vintermånaderna.
    Previous:nothing
    Next:vad är rasvinkel?
    
    Copyright © 2011 give2all.org