välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett ekosystem från en ruttnande logg

Postad av : Charlotte Wannberg

Många barn lär sig bäst genom visuella hjälpmedel och demonstrationer. Detta gäller särskilt inom vetenskap, ett ämne som talar om begreppen antingen för stora eller för små för studenter att se för sig själva. Men kan lärare växa eller krympa några av dessa begrepp i mer konkreta demonstrationer, som ekosystem. Många ekosystem är enorma, med dussintals av växter, djur och insekter som arbetar tillsammans för att behålla dem. Eleverna kan skapa en miniatyr ekosystem av sina egna från ett ruttnande logg och några andra förnödenheter. Detta projekt hjälper till att visa dem hur ekosystem fungerar i större skala. Plus, det är grov så många studenter kommer att älska det också

Du behöver:. .
Logga
Vatten.
Moss.
Yoghurt.
Blender.


1.
Blötlägg en logg ca 6 inches tjock och 3 meter lång i ljummet vatten under 24 timmar för att se det är skönt och fuktigt flera lager igenom. Både grönt och torkad loggar arbete, men gröna stockar komposteras och attrahera insekter och djur snabbare.
2.
Häll en enskild portion naturell yoghurt i en mixer och tillsätt ca 4 kvadrat inches av mossa. Du kan skörda mossa från utsidan genom att helt enkelt trycka ett finger under den, den har inga rötter. Mixa tills blandningen ser ut som grön pasta. Ät inte blandningen eller använd mixer för mat.
3.
Smörj mossa och yoghurt blandningen på den våta loggen och ställ in loggen i en varm, fuktig, skuggig område med massor av vegetation kring den. Moss ska börja växa i två till tre dagar och hjälpa börja bryta ner loggen.
4.
Kolla på stocken med några dagars mellanrum. Mossa och svamp ska växa som nedbrytare och lockar allätande insekter och djur som myror, termiter och möss. Små rovdjur ödlor kommer fram att äta allätare. Växter som ormbunkar kommer äta upp den ruttna loggen som producenter

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en gjuten feeder fågelfrö
    
    Copyright © 2011 give2all.org