välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar hästkastanj blad

Postad av : Ulf Friberg

Hästen kastanjen är en införd art till USA infödd till del av södra Asien och Europa. "National Audubon Society Field Guide till träd", säger trädet tar sitt namn från gamla tider då ett turkiskt botemedel mot hosta hästar var att ge djuret en blandning skapats från trädets frön. Idag detta träd är en prydnadsdjur, speciellt i Mellanvästern och nordost. Bladen av hästkastanj är intressanta i att de är sammansatta blad, som består av flera enskilda broschyrer bifogas ett lång stjälk.
1.
Leta efter blad som ska påminna om en utsträckt mänsklig hand. Hästkastanj bladen är HANDFORMIG, en term som innebär flera flygblad som strålar ut från ett längre enda stam i en halvcirkelformad mönster, liksom de fingrar på handen. De enskilda broschyrer saknar en stam på den punkt som de fäster vid de större leafstalk, de smälter samman vid slutet av den.
2.
Räkna enskilda broschyrer med en hästkastanj blad. I de flesta fall, enligt "Träd i Nordamerika," du kommer att finna att en hästkastanj löv har sju broschyrer. Några kommer dock att ha så få som fem foldrar.
3.
Observera form av broschyrer hästkastanj. Ohio Department of Natural Resources hemsida kallar broschyrer "obovate" i termer av deras form. Detta innebär att bipacksedeln ska bredast i slutet motsatta där den fäster vid leafstalk. Spetsen på bladet kommer att vara slö och ganska kort, men ett tips existerar. . Spetsen håller bladet från att runda på toppen
4
Mät leafstalk av hästen kastanj blad och den separata foldrar. Du bör tycka att leafstalk varierar från 3 till 7 inches lång. Flygbladen varierar i storlek, med den lägre broschyrer mindre än de andra. Några av de flygblad kommer vara så kort som 4 inches, medan andra kan åtgärd 10 inches i längd.
5.
Studera andra aspekter av flygblad hästkastanj, såsom färg och den sågtandade kanter. Flygbladen är en mörk men tråkig grön nyans ovan, men blekare på undersidan. Marginalerna av broschyren har sågtandade typ inskärningar. Dessutom kommer du ofta att hästkastanj bladen är extremt mottagliga för ett antal sjukdomar som orsakar dem att titta brända och bruna långt innan sommaren är slut.

    Previous:nothing
    Next:förnybar energi lista
    
    Copyright © 2011 give2all.org