välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om streckkoder

Postad av : Camilla Näslund

Det finns ett antal olika typer av streckkoder, men den vanligaste typen är Universal Product Code eller UPC-streckkod. Det är troligt att du har sett förut. De är tryckta på nästan varje objekt som hittats i dagligvaruhandeln. Streckkoder är mycket snabb och enkel att använda i stället för att märkning av produkter för hand och manuellt införande av priser i ett register

Vad är Streckkoder

Streckkoder är tryckta med bläck och barer med olika bredder och utrymmen som används för att identifiera produkter i butikerna. De ser ut som svarta linjer med mellanslag emellan med nummer under dem, men de är mycket mer komplex än så. Streckkoder är kända för att minska antalet fel som människor gör när märkning av produkter.

Historia

Under 1969 utvecklade Computer Identics en streckkod för att hålla reda på axials för General Motor fordon som fanns i lager. Detta var en av de första industriella tillämpningar av streckkoder. År 1981 markerade den amerikanska Department of Defense alla sina produkter med streckkoder som såldes till USA militären. Det är fortfarande används idag. År 1982 började USA Postal Service via streckkoder för att sortera post med postnummer.

Hur Streckkoder Arbete

Streckkoder är bara information om en produkt förklädd i koden. Koden läses av en streckkodsläsare som skickar information till ett system, där den lagras och bearbetas. Streckkoder kan läsas av lysande ljus över ränder eller med hjälp av ränder som de gör i dagligvaruhandeln. En video bilden tas och åtgärder längden på den vita utrymmen och svarta ränder. De analyseras sedan och data avkodas, lagras och behandlas.

Vad gör Streckkoder Mean?

Streckkoder består av 12 siffror. De två första siffrorna i en streckkod visar vilket land som skapat streckkoden. De följande fyra siffrorna avgöra vem som tillverkat produkten. Beroende på land, vissa streckkoder har bara tre siffror, så vissa tillverkare har bara tre koder. De sex sista siffrorna är produktkoden, som tilldelas av tillverkaren. Alla produkter har sin egen individuella kod.

Streckkoder i Art

artister har faktiskt utfört arbete bygger på design av streckkoden. Amerikansk målare och skulptör Bernard Solco bygger sin konst på streckkoder och skapade en samling av målningar och tryck som kallas "Symbologi. " Scott Blake baser hans arbete runt streckkod. Det finns också många barcode-inspirerade målningar, teckningar och affischer över hela Internet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org