välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

intressanta fakta om manater

Postad av : Jonathan Nyberg

Den manatee är ett vattenlevande däggdjur som forskare klassificera som sirenian, tillsammans med en liknande varelse kallas dugong och nu utdöda Stellers sjöko. Den manatee kan väga så mycket som u00A3 1. 200. och vara upp till 8 meter lång, utestående nästan uteslutande på en vegetarisk kost. Det manatee kan inte överleva i kallt vatten och i USA, dessa varelser finns endast i vattnen utanför varma klimatet stater som Florida och längs Gulf Coast

Evolution

Den närmaste släktingar som fortfarande finns till manatee inkludera en blandad grupp --- elefanten, den jordsvin och en liten varelse som liknar en gopher kallas hyrax. Enligt den resan norrut webbplats, manatee, trots vissa likheter med djur som sjölejon och valrossar, är inte släkt med dessa havslevande däggdjur. Vid ett tillfälle, så länge som 60 miljoner år sedan var sjökor landdjuren. Den manatee och dess udda utbud av släktingar mest sannolikt härstammar från någon typ av hov däggdjur.

Lung Storlek

lungor manatee är två tredjedelar av längden på varelsens kropp, vilket gör att manatee att stanna under vatten i så länge som 24 minuter om det behövs. "National Audubon Society Field Guide till däggdjur", sägs att mamman genast tar upp henne manatee unga, som föds under vattnet, till ytan, där de stannar i cirka 45 minuter innan hon återinför dem till en undervattens miljö.

Tänder ersätter

Manatees har en uppsättning tänder som biologer kallar marschera kindtänderna. De första tre tänder i varje rad är inte molarer, men alla resten av tänderna. De kindtänder form i den bakre delen av käken och eftersom de bär av på grund av användning i tugga växter blandas med sand, de gör sin väg framåt och i tid faller ut. Nya kindtänderna kommer in i käken att ta deras plats.

Miljövänliga

Manatees har förmågan att äta så mycket som 10 till 15 procent av sin egen kroppsvikt i växter i en enda 24-timmarsperiod, vilket innebär att Vissa kommer att äta mer än 100 kg. av växter om dagen. Den manatee är ett mycket fördelaktigt tillägg i ekosystem kvävd med invasiva waterweeds såsom vatten hyacint och hydrilla. Den manatee hjälper till att hålla dessa anläggningar i schack

Andra egenskaper

manatee är den enda vattenlevande däggdjur som lever på en diet av växter. Alla andra, till exempel havsutter och sälar, är allätare eller köttätare, äta kött eller både växter och kött. Den manatee och lättja, en varelse som finns i den sydamerikanska djungeln, är de enda två däggdjur som har bara sex ryggradsdjur i deras halsar, alla andra har sju cervikal ryggradsdjur. Den manatee kan leva så länge som 50 eller 60 år och på grund av sin storlek, de vuxna har inga naturliga fiender.

    Previous:nothing
    Next:hur att mata apelsiner till vilda fåglar
    
    Copyright © 2011 give2all.org