välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

riktningar för att göra en vatten klocka

Postad av : Ulf Friberg

Innan uppfinningen av mekaniska klockor, hade folk att använda alternativa metoder för att berätta tiden. Ett populärt sätt att hålla tiden i det gamla Egypten och Grekland var genom att konstruera en VATTENUR eller vatten klocka. Dessa tidskontrollorganisationen enheter kan vara enkel eller komplicerad, men alla fungerade på samma sätt: en stadig dropp av vatten från ett fartyg till ett annat hjälpt människor att mäta tidens gång. Du behöver bara ett fåtal material och lite tid att göra din egen version av de antika tiden berättar enheter

Du behöver:.
Träpinne, 1 tums fyrkant med 12 inches lång.
Två tomma och rena konservburkar.
2 öga skruvar, minst 1 /4 tum diameter.
Träpinne, 1 /4 tums diameter med 10 inches lång.
Penna.
Cork.
Gummiband.
Sax.
Tjockt papper.
Lim.
Konservöppnare.
Böcker, träklossar eller kartonger.


1.
Stå trästav vinkelrätt mot din yta och placera ett av de konservburkar bredvid. Markera pinne med en penna för att markera var toppen av kan faller.
2.
Skruva två ögon skruvar i träpinne. Ställ en av dem 1 cm ovanför blyertsmarkering och sätta i den andra en ca 1 cm från toppen av pinnen. Sätt ögat skruvarna i samma sida av pinnen.
3.
Skjut en tunn dymling i ögonen skruvarna och sätt fast de nedre delen av pluggen i ett stycke kork.
4.
Säkra första plåtburk till minnet genom att linda två gummiband runt dem. När kan säkras på plats, kontrollera att korken är knutna till slutet av pluggen inte på insidan av burken.
5.
Skär en liten triangel-formade pekaren från papper och limma den pluggen med den spetsiga änden vänd bort från burken. Placera pekaren ovanför första ögat skruven och se till att det inte skaver mot pinnen. Markera pekaren på minnet.
6.
Poke ett litet hål i sidan på den andra kan med en konservöppnare, så nära den nedre kanten som möjligt. Placera kan på en plattform gjord av böcker, träklossar eller kartong så att hålet sitter direkt under det första kan.
7.
Fyll den andra kan med vatten och låta det droppa in i den första kan. För att kalibrera din klocka, markera positionen för pekaren på minnet var 5 minuter.

Tips och varningar


  • När du har kalibrerat din vatten klocka, du kan använda det för att berätta tiden i 5-minuters intervaller.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar konstant hastighet
    
    Copyright © 2011 give2all.org