välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av Stinger getingar

Postad av : P-O Lennartsson

Getingar, tillsammans med bin och myror, bidrar till att bilda den näst största ordningen insekter, som har det vetenskapliga namnet Hymenoptera. Det finns cirka 75. 000 arter av getingar och många av dem har fäst stingers som de använder för att jaga. Naturligtvis är dessa stingers också ofta kommer att bära på människor. Det är av denna anledning som getingar, särskilt de som gör bon i mänskliga befolkade områden, anses vara skadedjur.

Papper Getingar

Papper getingar finns över hela världen i dessa dagar och anses allmänt vara den vanligaste och folkrika getingar där ute. Det finns ett antal olika arter, med ca 20 bor i USA. Alla arter av papper getingar har en tunn kropp och mörka vingar, vilket gör dem ganska lätt att identifiera. Deras bon är också lätt identifierbara, med sina paraply former och runda, öppna celler. Boet görs årligen och tenderade att genom en drottning geting och hennes anställda. Membranen i boet är tunna och pappersaktig, ge getingar deras namn, och de ofta tillverkas i överhäng av bostäder. Eftersom papper getingar jagar larver och andra skadedjur trädgård, är de ibland välkomnas, men de kommer sting alla som närmar sig boet. Europeiska papper getingar tros orsaka en mer allvarlig allergisk reaktion än de i Nordamerika, men alla har någon form av gift.

Yellowjackets

Yellowjackets är en annan vanlig typ av geting som har olika arter inom släktena Vespula och Dolichovespula familj. Precis som namnet antyder, mest Geting arter har en gul kropp med svarta ränder. Några, dock har en svart och vit eller röd kropp. Deras stora magar är en annan fysisk egenskap. Denna särskilda stinger geting bygger grunden häckningskolonier som gradvis växer över tiden. Den genomsnittliga befolkningen i dessa kolonier, som kan vara stort, omfattar 2. 800 till 5. 000 enskilda getingar. Eftersom Yellowjackets råkar ha en söt tand, är de ofta finns runt utflykter, och grillning. De försvarar sina bon med glöd och har en smärtsam sting

Potter Getingar

Inte alla stinger getingar är aggressiva, ta Potter geting till exempel. Dessa är oftast ensamma getingar som använder sina Stinger att förlama larver, som sedan används för att mata sina larver. Detta gör dem gynnsamma getingar på vissa människor. Annars getingar vuxen Potter foder på blomma nektar. I sällsynta fall, men kommer de att sticka en person. Med över 3000 arter i hela världen, dessa norra halvklotet getingar har en av de mest unika bo-byggtekniker. Honorna av arten hitta droppar av vatten och bära den med sig till en plats av torr lera jorden. De två blandas och WASP mode en pott-formad bo med liten hals i toppen, vilket är hur de får sitt namn.

    Previous:nothing
    Next:ocean vattenresurser utmaningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org