välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är rasvinkel?

Postad av : P-O Lennartsson

"Den rasvinkel" är titeln på en roman skriven av Wallace Stegner och publicerades 1971. Boken vann Pulitzerpriset för skönlitteratur 1972. En av idéerna i boken bygger på refererar till en verklig "rasvinkel. " Detta är en term som används i både geometri och tekniska

Geometri Definition

I geometri är rasvinkel, även känd som den kritiska rasvinkel, den minsta vinkeln skapades som ett granulärt ämne glider ner horisontell yta av ett lutande plan och lägger sig. Enligt Math Forum kan rasvinkel studeras med hjälp av en hög med salt på en plan yta

Så fungerar det

När granulat partiklar --- såsom salt, jord, sand eller korn. --hälls på en horisontell yta, bildar de en hög som liknar en kon. Mät den inre vinkeln mellan toppen av högen och den plana ytan nedan och du får rasvinkel, du kan sedan använda den för att räkna ut högen stabilitet, enligt en Seattle Press Online artikel av Roger Faris rubriken "Hitta din Safe rasvinkel. "

Engineering Använd

Ingenjörer använda rasvinkel att studera hur stabil högar av jord eller gruvavfall kasserade från gruvdrift är som de bosätter sig, enligt Seattle Press Online artikel.

Andra användningsområden

Ingenjörer också använda rasvinkel att studera stabiliteten i sluttningarna, enligt en JSTOR artikel av Ian Statham på rasvinkel publicerade under överinseende av Chelsea College i London. rasvinkel också kan användas för att studera och förhindra jordskred och laviner, enligt Seattle Press Online artikel.

I Nature

MYRLEJON larver utnyttja naturligt principen om rasvinkel genom att kapsla på botten av inverterade koner tunnel i sanden. Som myror går förbi, den sluttande vägg och lös sand kollapsa under dem och de rullar till botten, där MYRLEJON rovdjur vänta på dem.

    
    Copyright © 2011 give2all.org