välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

viktiga källor till solenergi

Postad av : Ulf Friberg

När någon talar om viktiga källor av solenergi, är de pratar om olika sätt att tekniskt utnyttja solenergi. Alla solenergi på jorden kommer från solen, tekniskt mest av de icke-nukleära fossila bränslen vi bränner är inget annat än lagrad solenergi samt

biologisk Solar Power

spannmålsetanol, som är en del av E85. energimix som används i bensin, är en källa till utnyttjas solenergi. Solljuset träffar majsplantor, som omvandlar den till socker och stärkelse, som sedan förädlas till alkohol för att driva bensin. Liknande program finns för att utnyttja solenergi genom odling Särskilt anlagda alger i tankar, med algerna att behandlas för sin olivolja, som sedan används som dieselbränsle.

Solvärmesystem

Solvärmesystem är ett exempel på en passiva solsystem, antingen med stor spegel arrayer koncentrerar ljuset till en central tank, där vattnet kokas för att köra en turbin. Solvärmesystem är också lämpliga för småskalig användning. Många villaägare använder en solvärmeanläggning för att generera varmvatten för sina hem, eller att värma upp sina pooler.

solcellssystem

Solceller system använder en fastighet av kisel för att omvandla inkommande fotoner i en ström mellan två plattor. Solcellssystem genererar elektricitet direkt, vilket gör dem användbara för att driva elektroniska apparater, i synnerhet om de kräver låg effekt för att fungera. Lagra energi i form av el är mindre effektiv än lagra det som antingen varmt vatten eller som flytande bränsle. Ändå, de är ungefär det enda solenergi system som kan driva en luftkonditionering en varm dag.

    Previous:nothing
    Next:hur du lägger till motstånd i kretsar
    
    Copyright © 2011 give2all.org