välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en guide till att göra en mini solpanel bil

Postad av : P-O Lennartsson

Bygga en liten solcellsdriven bil kan inte bara roligt, men också en fantastisk lärande verktyg för hur grunderna i solenergi arbete. Allt du behöver är en solpanel, en elektronisk motor och ett par andra reservdelar antingen från andra modeller eller köpt från en lokal hobby butik och lite uppfinningsrikedom. Därifrån kan bilen vara så enkelt eller så komplicerat som du vill

Grunderna

Solenergi är enkelt när man tänker på det i termer av din leksak bilens batterier. Batterierna driver bilens motor, vilket i sin tur driver hjulen. Med detta i åtanke, är att tänka allt du behöver göra om hur ni skulle bygga en bil som går på AA-batterier. Det är samma bygga, bara med en solpanel i stället för batteriet.

Bygg din egen

Du kan använda någon form av bas för din bil kropp. Bygg din egen av Tinker Toys, K'NEX eller legos. Eller helt enkelt använda en platt träbit, en plastflaska eller något annat som är praktiskt. Vad är viktigt att komma ihåg är att kroppen måste ha plats för en solpanel, en motor och hjul. Det måste också vara tillräckligt stark för att stödja dessa saker samt lätta nog att faktiskt bli rörd av en liten elmotor.

Bygg en drivlina. Detta kommer att vara din elmotor och en axel och hjul combo från bilen. Bifoga en växel till din elmotor som i sin tur kommer snurra en högre växel fäst till axeln. Självklart måste dessa redskap match. Konstruera en axel av material som gör att du kan använda de nödvändiga redskap. Om du har bärgats en gammal leksaksbil för sin motor, använda hela motorn och axeln konstruera att säkerställa att de fungerar tillsammans. Montera dessa, antingen med lim, hobby cement eller ens naglar, till din bil kropp.

När du installerar solpaneler, se till att det på en plats som kommer att få så mycket solljus som möjligt, men kan ändå kopplas till elmotorn. Se till att få polerna av trådarna rätt. I flesta fall den positiva ledningen kommer att vara röd och den negativa kabeln kommer att vara svart. I varje fall matcha färger och du kommer att vara säkra.

När du har hjulen på och panelen kopplas till motorn, bilen är redo att gå. Men eftersom du inte har installerat en strömbrytare, bli inte förvånad när hjulen börjar snurra Just nu får du utanför och solljuset träffar solpanelen.

Premade Kits

Många leksak företag gör kit att sätta ihop en soldriven bil. Fördelen med detta är att inte behöva oroa sig för att mixa och matcha kugghjul, hitta hjul och andra delar, att köpa en separat solpanel och se din bil kropp strukturellt är ljudet än tillräckligt ljus. Dessa kit är relativt smärtfritt att sätta ihop. Medan den erfarna hantverkare inte kan njuta av den ofrihet som följer med dessa kit, de är perfekta för nybörjare eller för lärare letar efter ett roligt hantverk att införa solenergi.

Ändra befintliga bilar

Om du är en avancerad elektronik hobby som kanske vill ha lite mer kontroll över din soldriven bil, modifiera en befintlig radiostyrd bil kan vara ett uppfinningsrikt sätt att uppleva solenergi. Eftersom solpanelerna helt enkelt ersätta batterier som strömkälla, dra ut batterifacket och ersätta den med solpaneler för att skapa en bil med solenergi som också kan kontrolleras. Som mest RC bilar innehåller relativt starka motorer och kan också ha andra elektroniska gimmickry är dessa typer av ändringar bäst avgörs av personer med erfarenhet av att hantera med matchande spänningar och krav makt.

    Previous:nothing
    Next:strålsäkerheten
    
    Copyright © 2011 give2all.org