välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en kort sammanfattning av solenergi

Postad av : Ulf Friberg

Solenergi, i dess mest grundläggande är strålning som alstras av solen som når jorden som ljus och värme. Att energi kan omvandlas till en användbar form av konstgjorda medel

Typer

De två vanligaste typerna av solenergi är solel och solvärme. För det förstnämnda är solenergi omvandlas till el, medan de senare, är den energi som används för att värma ett flytande på hög temperatur. Vind orsakas av varierande uppvärmning av jordens yta av solen också, tekniskt gör vindkraft en tredje typ av indirekt solenergi.

Bostäder Omvandling

Solenergi är typiskt omräknas till bostäder nivå med hjälp av solceller för el-och icke-koncentration solfångare på uppvärmning. Enligt Department of Energy (DOE), kan bostäder Solelsystem köpas till för att ansluta till det lokala elnätet.

Storskaliga Omvandling

Storskalig solel omvandling för kommersiella och industriella ändamål typiskt sysselsätter paraboliska tråg och sol rätter, som koncentrerar solenergi för att generera värme till att driva turbiner. Solvärme för storskaliga ändamål använder koncentrera solfångare som kan generera extrem värme.

Fördelar och nackdelar

Solenergi ger inga föroreningar samtidigt som de skapar energi och kan bidra till att begränsa bostäder och kommersiella energikostnader. Däremot DOE notera att vissa felaktigt underhåll storskaliga system kan få negativa miljökonsekvenser.

Evironmental Begränsningar

Solenergi kan samlas på de flesta platser i begränsad omfattning, men storskalig solenergi produktion kräver en bra mängd av ihållande, direkt solljus i allmänhet bara finns i ökenområden. DOE rapporterar att flertalet av de stora solel anläggningar finns i Kalifornien.

    
    Copyright © 2011 give2all.org