välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fakta om akvamarin stenar

Postad av : Stefan Svensson

Akvamarin stenar är vackra blå pärlor finns främst i Brasilien och Afrika. De är tåliga och populära pärlor i fina smycken. Förr i tiden hade pärla föreningar med healing, ökar det allmänna välbefinnandet av sina bärare. Aquamarine är också Birthstone av mars och är förenat med Fiskarna

Du behöver:.
Penna och papper

Färg

Aquamarine stenar kan variera från ljus himmel. blå till en mörkare oceaniska blå. Värmebehandling kan användas för att ändra en pärla's nyans. I detta fall kommer blå grön eller blågrön stenar upphettas till permanent ändra dem till blå.

sammansättning

Flera mineraler späd akvamarin. Dessa inkluderar, beryllium, aluminium, kisel och syre. Förekomst av järn ger stenen dess undertecknande blåfärgning.

Properties

Aquamarine är en ganska tuff sten med en hårdhet betyget 7,5-8 på Mohs skala för ädelsten hårdhet. Som sådan är det svårt att repa och kommer sannolikt att bära också.

Platser

Afrika och Mellanöstern ger det största antalet akvamarin källor. Trots detta är världens största leverantör av stenen Brasilien.

Använder

Aquamarine stenar är populära i smycken på grund av olika färger samt total skönhet. Förr i tiden var de också används av sjömän som skydd mot sjösjuka och fara. Folklore nämner också stenen som användbara för att väcka glädje och mod att dess ägare utöver minska effekterna av gift.

    
    Copyright © 2011 give2all.org