välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

höjd kontra barometertryck

Postad av : Charlotte Wannberg

Barometertryck orsakas av vikten av luft trycka ner på jorden. Det är direkt relaterade till luftens densitet, som påverkas av temperatur och höjd över marken. Förutom förändringar i vädret, förändringar i barometertrycket beroende på hur mycket luft ovanför där trycket mäts

Identification

barometertrycket som minskar med höjden, rapporteras av National Weather Service. Den mäts som inches av kvicksilver på ytan och i millibar eller, väders.

Geografi

Nedan 2. 000 till 3. 000 meter, sjunker lufttrycket 1 tum kvicksilver i varje 1. 000 fot vinst i höjd, medan höjdmätare korrigeras med 1 millibar per 8-meters vinna i höjd.

Mätningar

Det genomsnittliga lufttrycket vid havsytan är 29,92 inches av kvicksilver, och 1013 hPa, och på 3000 fot sjunker till 26,82 inches/700 hPa. På ett flygplan på 35. 000 fot, det är en låg 7. 04/5. 6 respektive.

Forskning

mätvärden på standardatmosfären tabellen är baserade på matematiska formler, som har visat sig vara nära ballong och flygplan mätningar vid olika höjder.

Effekter

Många människor upplever obehag eller smärta i öronen när man reser på en snabb hiss eller på ett flygplan. Detta beror på effekten av snabba förändringar lufttrycket på den mänskliga kroppen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org