välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om Imperial rosa topas

Postad av : P-O Lennartsson

Topaz ädelstenar som är rosa, orange eller rött är ofta kallad "imperialistiska" eller "ädel" på grund av deras sällsynthet. I både Ryssland och Brasilien, var kejserlig rosa topas värderas högt av de kungliga familjerna

Vad är en Topaz?

Topas är ett silikatmineral som är mycket uppskattad som en ädelsten. Topaz mäter 8 på Mohs hårdhet skala, näst korund och diamant som den svåraste mineraler. Det bildar kristaller med pyramidformade ansikten.

Vanligaste färgerna

Pure topas är tydlig. Innehåller dock de flesta topas andra element eller föroreningar, som ger den färg som innehåller gul, orange, brun, rosa, röd och blå. Vanliga topas kan utsättas för strålning för att göra det kristallklara tur mörkblå.

Rosa Imperial Topaz

Rosa topas är mycket sällsynt i naturen. Traditionellt i Ryssland bara tsaren och kungafamiljen kunde äga rosa topas, medan Brasilien stenen var också förenad med den kejserliga familjen. Sällsynthet färgerna gör den mer värdefull än vanligt gula eller bruna topas.

Var är Imperial Topaz ädelstenar Hittade?

Rosa topas kommer från gruvor i Brasilien, Pakistan, Ryssland och Sri Lanka. I Brasilien kommer Imperial Topaz från flera gruvor i den sydöstra delstaten Minas Gerais.

Topaz Lore

Många hälsofarliga egenskaper tillskrivs topas ädelstenar, inklusive möjligheten att parera depression och förbättra kreativitet. Det ansågs av de gamla grekerna att ändra färger när de utsätts för förgiftad mat.

    Previous:nothing
    Next:överlastreläer vs säkringar
    
    Copyright © 2011 give2all.org