välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om återvinning avlopp vatten

Postad av : Annika Hultén

Vatten, ett av jordens mest värdefulla resurser, blir en brist i många delar av världen som efterfrågan överväger utbud. Därför är nya idéer för bevarande, återvinning och återanvändning behövs. Återvinning av avloppsvatten är ett av de mest effektiva och miljövänliga sätt att öka vattenförsörjningen

Process för återvinning avloppsvatten

Först avloppsvatten leds genom en serie av skärmar att ta bort större föroreningar. Vattnet lägger sig sedan, vilket gör att oljor flyta upp till ytan, medan organiska material sjunker till botten. Därefter avloppsvatten har införts för att biologiska system där mikroorganismer konsumera överblivna organiska. Vattnet är renas med kemikalier som klor.

Använder

Återvunnet avloppsvatten är vanligtvis inte används för dricksvatten. Snarare är det som används för bevattningsändamål gårdar, golfbanor och andra offentliga platser. Det är också används som kylmedel i kraftverk och i olika industriella processer såsom tillverkning av papper eller blanda betong.

Säkerhet

På tal om avloppsvattnet behandling och återvinning i Australien, DrMegan Hargreaves har påpekat att enligt hennes uppfattning är återvunnet vatten precis lika säkra som, eller till och med säkrare än vatten pumpas från konventionella källor, exempelvis dammar. Detta beror på att det återvunna vattnet har körts genom en rigorös behandling systemet, medan dammen vatten kan förorenas genom avrinning och andra miljögifter.

Miljömässiga fördelar

Användningen av återvunnet vatten kommer att ge välbehövliga vatten känsliga ekosystem som ofta berövas vatten på grund av dess avledning för industri, jordbruk och urban ändamål. Det förhindrar också avlopp vatten från det släpps ut i miljön och återanvändning av vatten kan användas för att skapa eller förbättra våtmarker.

Outlook

Vattenåtervinning teknologier fortsätter att avancera. Återvunnet vatten ger en utmärkt, kostnadseffektiv källa nonpotable (olämpliga att dricka vatten). Dessutom meddelade staden Los Angeles att det kommer att försöka producera 4. 900 miljoner liter drickbart, återvunnet avloppsvatten år 2019, enligt Wall Street Journal. "

    
    Copyright © 2011 give2all.org