välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

struktur av joner i elledningen

Postad av : Jonathan Nyberg

Elektrisk tråd är gjord av många metallatomer som är avsedda för en avgift. Avgiften i sig består av rörliga elektroner, som passerar genom kabeln. Dessa elektroner lämnar ofta från atomerna av kabeln själv, vilket ger många av tråd atomer en positiv laddning, eller gör dem positiva joner. Strukturen är den samma som den ursprungliga metall, men många atomer blir joniserad

Joner

Joner är positivt eller negativt laddade partiklar, vanligtvis atomer. Om en partikel är en jon, som helt enkelt betyder att den har någon typ av elektrisk laddning. Eftersom elektroner är naturligtvis negativt laddade kommer då extra elektroner ger en atom en negativ laddning, vilket gör det en negativ jon. Om atomen saknas elektroner, då den positiva laddningen av protoner kommer att ge den en positiv elektrisk laddning, vilket gör det en positiv jon.

Elektrisk ström

laddningar kan förflyttas på flera olika sätt, men en av de mest populära för elektriska apparater är genom tråd. Atomerna i metalltråd är grupperade mycket nära varandra, så att de inte kan flytta från plats till plats, men deras elektroner inte har detta problem. Elektrisk ström är gjord av fria elektroner som kan röra sig fram och tillbaka mellan atomerna i metallen. Tråden kommer alltid att ha några fria elektroner, men en aktuell endast skapas när kabeln är ansluten till en energikälla och ett utlopp för att cirkulera ut. Detta gör att elektronerna att flyta på ett ordnat sätt, bärandes på sina inneboende energi från plats till plats.

Elektrisk ledningsförmåga

De flesta ledningar är gjorda av koppar, eftersom traditionellt koppar är en av de bästa metaller för att bedriva en elektrisk avgift (efter silver). Detta betyder inte att koppartråd är alltid fylld med joner. Joner är helt enkelt atomer som har en viss avgift, och koppartråd i sitt normala tillstånd har mycket få joner. Men när tråden bedriver en aktuell, kanaliseras de flesta av sina elektroner, alla med alla elektroner genom det, bär avgiften på annat håll och bara passerar, lämnar koppar atomer alla med en elektron förlorade, vilket gör dem positiva joner. Koppartråd, då, ofta består av positiva kopparjoner som tillåter fria elektroner att röra sig genom dem.

Ionic Konduktivitet laddningar kan också göras av jonerna själva, men detta är inte gjort i tråd. Tråden är för mycket av en solid att möjliggöra något av joner att röra sig, och om de gjorde struktur kabeln själv skulle äventyras. Men i flytande eller halvflytande strukturer, det finns inget att stoppa joner från att röra sig, så i kemiska överföringar av elektrisk energi den energi utförs vanligen av joner istället för elektroner. Batterier, till exempel använda joner att bära ut. I dessa fall, eftersom de joner ständigt rör det inte finns någon jonstruktur alls.

Joniska strukturer När joniska strukturer förekommer i naturen, de vanligtvis inte har något att göra med elektrisk ström. Vissa kristaller, som natriumklorid, har en jonstruktur helt enkelt eftersom de är gjorda av klor joner och natriumjoner. Även om detta kan ge salt elektriska egenskaper som kan användas under rätt förhållanden, inte har den struktur inte något att göra med elektrisk ström i sitt naturliga tillstånd.

    Previous:nothing
    Next:Varför är en fräken ett bra verktyg?
    
    Copyright © 2011 give2all.org