välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är den viktigaste användningen av elektromagneter?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Magnetic Resonance Imaging (MRI) är utan tvekan den viktigaste användningen av elektromagneter och med 2009. Läkare använder magnettomografi tusentals gånger varje dag, vilket gör att rädda liv behandlingar av många sjukdomar och skador

Beskrivning

En MR-maskin kombinerar en stark elektromagnet, en radiosändare, och en dator. Magneten krafter molekyler för att rada upp, radiovågor sond kroppen, och datorn gör bilderna.

Magnet

MRI har några av de mest kraftfulla elektromagneter i allmänt bruk. Deras magnetisk fältstyrka är 3 tesla, cirka 100. 000 gånger starkare än jordens.

Superconductor

Hemligheten bakom elektromagneten styrka är den supraledande tråd. Magneten är nedsänkt i flytande helium vid -. 269C och har inga elektriska motståndet

Aktuellt

Eftersom magneten har ingen motståndskraft, behöver den bara en första ryck av el. Så länge magneten är kall, kommer samma ström i den för alltid.

Historia

Vetenskaplig utveckling av MRT ägde rum under 1970-talet baserat på teoretiska arbete som gjorts under 1940-talet. Den första kommersiella MRT gjordes 1980.

    Previous:nothing
    Next:struktur av joner i elledningen
    
    Copyright © 2011 give2all.org