välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man vet om en myskänder är en manlig eller kvinnlig?

Postad av : Stefan Svensson

Myskänder är en populär typ av inhemska anka används för kött-och äggproduktion. Dessa ankor är mest lätt skiljas från inhemska gräsänder av sina distinkta röda hud och uppsvällda vävnad som täcker området runt ögonen. Det är ofta svårare att skilja hanar av myskänder (Drakes) från honor (hönor) än det är att sex inhemska gräsänder. I gräsänder, män har kontrollampa böjda stjärtfjädrar och skillnader i fjäderdräkt som gör identifieringen enkelt. Myskänder honor och hanar har samma fjäderdräkt, men det finns sätt att avgöra deras kön.
1.
Lyssna på läten av myskänder gör. Varken kön är särskilt högt, men män är sannolikt att väsa, medan honorna är mer benägna att ringa ett samtal som liknar en drill.
2.
Jämföra storleken av vuxna Muscovies. Män är betydligt större än honorna, som ofta väger nästan dubbelt så mycket (ca 10 till 12 pounds, jämfört med cirka 7 pounds för honor). Om ankan visas ungefär storleken på en liten gås, är det sannolikt en hane.
3.
Observera slör (den röda, vårtliknande och köttiga material på myskänder ansikte). Män kommer att börja utveckla sina slör vid en yngre ålder än kvinnor. Äldre män har betydligt större och mer utvecklade slör än honor.
4.
Observera unga myskänder ungar i profil. Förutom att ha en liten knopp på ovansidan av huvudet, hanarna kommer också att ha en mer uttalad bröst och tjockare ben än honorna, och ser ut att ha en längre kropp, från huvudet till svansen.

tips och varningar


  • Det enda sättet att sex ankor yngre än fyra veckor är genom ventilen könsbestämning. Denna process kan vara skadliga för ungar om de utförs felaktigt, så den ska endast utföras av personer med lång erfarenhet.
    Previous:nothing
    Next:djur som har ändrats en ekosystembaserad
    
    Copyright © 2011 give2all.org