välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av argongas

Postad av : Jan-Olof Stoor

Argon, isolerades första gången 1894 av Lord Rayleigh och Sir William Ramsey, är en inert gas, som ibland kallas ädelgas. Argon är den tredje sådan gas efter helium och neon. Inerta gaser bildar inte föreningar under normala förhållanden, men de används som grundämne för ett antal applikationer.

Argon erbjuder en stor mångfald av praktiska tillämpningar inom områden som termisk fönster, belysning, svetsning och metallurgi, mat, kläder och medicinska procedurer.

särskilda egenskaper inkluderar dess densitet av 1,39. Argon är tyngre än luft. Argon är också den vanligast förekommande och det billigaste av de inerta gaser.

Argon använder i Windows och Belysning

argongas används mellan glasen av hög kvalitet termiska glasfönster. På grund av sin högre densitet, konvektionsströmmarna är långsammare flytta, orsakar mindre värmeförluster och bättre energisparande effektivitet.

Argon används ofta i lampor, i allmänhet blandad med kväve, minska tungsten sublimering och öka glödtråd liv.

metallurgiskt bruk

Argon används ensamt och i olika gasblandningar i olika typer av svetsning. Argon används också vid framställning av specialkemikalier legeringar och göra titan, som brinner i ens ren kvävgas.

En blandning av argon och syre gaser används för att minska bildningen av metalliska nitrider i stållegeringar.

Medicinsk och annan användning

Argon lasrar används i retina ljusterapi för diabetiker, och i fall av näthinneavlossning.

Cooled argon cryosurgery, som används vid behandling av njure tumörer, utförs med en cryoneedle. Prostata och andra operationer utförs även.

Argon kirurgi kan användas vid behandling av hjärtarytmier, frysning vävnader som stör ordentlig elektriska impulser.

Med utnyttjande av argon s tröghet, germanium och kisel halvledarmaterial odlas i en argon atmosfär.

Liknar termiska fönster, argon nu används i isolerande kläder.

Argon kan pumpas in vinfat och öppnade vinflaskor att undvika souring med ättika bildas. Eftersom argon är tyngre än luft, det brukar lösa ovanför vätskeytan, skydda det.

    
    Copyright © 2011 give2all.org